Nieuws

De hekkensluiter met degradatiestress mag geen probleem zijn voor Feyenoord

on

Voor het bezoek aan ADO Den Haag durft trainer Giovanni van Bronckhorst het aan om Tonny Vilhena op de bank te houden. De hekkensluiter met degradatiestress mag geen probleem zijn voor Feyenoord.

.

De vrolijke Rick Karsdorp was vrijdag in de Kuip duidelijk. ,,Als wij de beuk er niet ingooien, heeft Feyenoord het gewoon tegen elke tegenstander heel lastig”, zei de rechtsback van de trotse koploper. 

.

Dat uitgerekend dé speler van Feyenoord die doorgaans het meest fanatiek en meedogenloos de persoonlijke duels aangaat, vandaag niet nodig is, kan in dat opzicht misschien worden gezien als een apart signaal. Tonny Vilhena op de bank, een teken van misplaatste arrogantie?

.

Je zou het natuurlijk net zo goed andersom kunnen benaderen. Als een vorm van zelfbewustheid, van ongekend zelfvertrouwen en van realisme. Volgende week staat de kraker tegen PSV in de Kuip op het menu, een duel waarin de regerend landskampioen uit Brabant definitief kan worden afgeschud.

.

Dat zal met Vilhena, die op scherp staat, makkelijker gaan dan zonder de international.

.

Niemand onderschatten

,,Maar afstand nemen van PSV kan alleen als we ook daadwerkelijk van ADO hebben gewonnen”, zegt Jens Toornstra. Zijn ploeggenoot Karsdorp vult aan. ,,We hebben van de laatste vier uitwedstrijden tegen ADO driemaal niet gewonnen. We zullen zondag helemaal niemand onderschatten.”

.

Dat de topfitte Vilhena op het Haagse kunstgras niet speelt, is volgens alles en iedereen bij Feyenoord dan ook absoluut geen schoolvoorbeeld van arrogantie van de lijstaanvoerder. Het is een strategische keuze die meteen een ander probleem oplost.

.

Voor even speelt trainer Giovanni van Bronckhorst voor een competitiewedstrijd namelijk geen ‘wie van de drie’ met Jens Toornstra, Steven Berghuis en Dirk Kuyt. Het rouleren kan een week worden uitgesteld.

.

Dat het tegen ADO Den Haag in feite niet zoveel uit zal maken wie hij op het veld zet, zal Van Bronckhorst natuurlijk nooit hardop uitspreken. Het zal slechts gaan om de juiste instelling bij de koploper. De Haagse ploeg verloor deze week zelfs met 3-2 een oefenwedstrijd tegen Scheveningen, de nummer 4 uit de derde divisie.

.

Maar Van Bronckhorst wees zijn spelers er deze week nog maar eens fijntjes op dat Feyenoord toch echt kopje onder ging tegen Go Ahead Eagles, destijds de hekkensluiter in de eredivisie. En verloor die ploeg niet een paar dagen eerder in het bekertoernooi gewoon van de bescheiden hoofdklasser Jodan Boys?

.

,,Het zegt mij ook niks, een oefenwedstrijdje tegen Scheveningen”, zegt Van Bronckhorst. Voor de coach was het wel zaak om de discipline weer aan te halen en te hameren op scherpte voor een duel met een dolende tegenstander. Met Kuyt sprak hij dus uitgebreid over het feit dat de aanvoerder voor de draaiende camera’s zijn teleurstelling had laten blijken, omdat hij was gepasseerd tegen FC Groningen. ,,Een streepje voor betekent niet dat je altijd speelt”, zei Van Bronckhorst. ,,Kuyt mag teleurgesteld zijn en dat was hij ook. Maar het gaat om Feyenoord.”

.

Dat Kramer niet op het trainingsveld verscheen, omdat Kuyt zaterdagavond zelf mocht kiezen of hij wel of niet wilde trainen, leverde de boze pinchhitter een week schorsing op. ,,Ik bepaal wie er wel of niet trainen. Ik heb Kramer duidelijk gemaakt dat het niet kan wat hij heeft gedaan. Maar hij is maandag weer van harte welkom.”

.

Dat Gustafson een schorsing kreeg, omdat hij op maandag Wout Faes van Jong Heerenveen natrapte, vond de trainer het minst erg. ,,Ik heb de beelden gezien, ik vond het geen natrappen. Maar Kuyt, Kramer en Gustafson, het gebeurde allemaal wel in één week. We hebben dus aanleiding gegeven dat er over deze dingen is geschreven. Dat moeten we voorkomen, heb ik de groep verteld. We moeten er staan tegen ADO, dan gaat het daar over.”

.

Bron: Ad.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login