Feyenoordinbeeld

‘De grootste concurrent van Eljero Elia is Eljero Elia zelf’

on

Steven Berghuis en Eljero Elia hopen allebei een basisplek te kunnen heroveren na blessureleed. Voor trainer Giovanni van Bronckhorst is er genoeg te kiezen, want ook Bilal Basacikoglu en Jens Toornstra maken indruk als buitenspelers..

“De trainer kan nu kiezen”, zegt Elia, die inmiddels hersteld is van een blessure, tegen het Algemeen Dagblad. “Ik kan spelen, hoor, waarom niet? Of ik tegen Heerenveen dan al kan brengen wat ik tegen FC Groningen heb laten zien? Kijk, een mannetje uitspelen verleer je niet. Dat laat ik ook zien op de trainingen, maar tegen Excelsior kwam het er niet voldoende uit.”

.

“De grootste concurrent van Eljero Elia is Eljero Elia zelf”, vervolgt de aanvaller. “Of ik geduld heb? Ik wil niet geduldig zijn, ik ben hongerig. Het wordt een echte strijd om de plekken op de buitenposities, maar ik ga uit van mijn eigen kracht en dan denk ik dat ik er snel weer zal staan. Maar je ziet: Toornstra heeft zijn assists, Bilal begint steeds meer te beseffen hoe goed hij kan zijn en Berghuis viel steeds goed in. Het is nu aan de trainer”, besluit Elia.

.

De woorden van Elia spreken veel zelfvertrouwen uit, zo merkt ook Berghuis. “Zegt Elia dat hij als hij fit is, hij weer gaat spelen? Daar hou ik wel van”, reageert de Feyenoord-huurling. “Iedereen moet toch zo denken? Wat dat betreft spreek ik hetzelfde uit als Elia: als ik fit ben en mijn niveau haal, heb ik er vertrouwen in dat ik er weer in sta.”

.

Bron: voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login