Nieuws

De Fockert op huurbasis naar Go Ahead Eagles

on

Go Ahead Eagles heeft zich voor komend seizoen verzekerd van de diensten van Maarten de Fockert. De 22-jarige doelman komt op huurbasis over van sc Heerenveen..

De Fockert doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord en vertrok in 2014 naar Heerenveen. In Friesland was hij twee jaar tweede doelman; eerst achter Kristoffer Nordfeldt en daarna achter Edwin Mulder. Afgelopen seizoen werd hij door Heerenveen verhuurd aan VVV-Venlo, waarmee de Maaslander kampioen werd van de Jupiler League. De Fockert kwam in Venlo tot 13 competitieduels.

.

De keuze voor Go Ahead Eagles is voor jeugdinternational Maarten de Fockert weloverwogen. “Twee redenen waren daarbij het belangrijkst”, aldus de goalie. “Eén: ik ken Go Ahead Eagles als een geweldige club met een mooie aanhang. In het seizoen 2014/2015 zat ik op de bank tijdens Go Ahead Eagles-Heerenveen en ik was als Heerenveen-speler onder de indruk van de sfeer. En daarin was ik niet de enige, kan ik je zeggen. Zoiets herinner je je als Go Ahead Eagles dan deze zomer belt.”

.

“De andere reden is de echt uitstekende gesprekken die ik heb gehad met Leon Vlemmings, Dennis Bekking en keeperstrainer Sjoerd Woudenberg. Ik had al langer goed contact met Sjoerd. We hebben echt een klik. Ik ben een heel gepassioneerde doelman, die op een positief obsessieve manier met zijn vak bezig is. Daarin match ik met Sjoerd, die ook houdt van hard trainen.”

.

Bron: Ga-Eagles.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login