Feyenoordinbeeld

De Fockert: ‘Feyenoord is vanaf dag één mijn club geweest. Dat zal het altijd blijven’

on

Maarten de Fockert heeft een zwak voor Feyenoord. De keeper van Jong Oranje, die op de loonlijst bij sc Heerenveen staat en is verhuurd aan VVV-Venlo, heeft stiekem de droom om nog eens in Rotterdam-Zuid doelman te worden..

“Ambitie is een groot woord, maar dromen heeft iedereen”, verzekert hij tegenover Voetbal International. “Feyenoord is vanaf dag één mijn club geweest. Dat zal het altijd blijven, die droom is zeker levend. Hoe reëel het is, weet je nooit. Op dit moment is het heel ver weg. Ik moet me eerst bewijzen in de Jupiler League en straks hopelijk in de Eredivisie.”

.

“Maar als je drie jaar geleden had gezegd dat ik hier zou staan, was het ook niet reëel geweest. Dus wie weet”, vervolgt De Fockert, die vanuit het noorden (Heerenveen) naar het zuiden (VVV) moest verhuizen. “Ik kom zelf uit Rotterdam, een mooie driehoek. Het is simpel: waar de kans zich voordoet, daar kan je me vinden.”

.

Wie is zijn favoriet in het doel van Oranje, kijkend naar de drie huidige keepers? “Ik vind dat Zoet het uitstekend heeft gedaan in de Champions League vorig jaar. Ik heb altijd bewondering gehad voor Cillessen, hij is op jonge leeftijd altijd een constante factor geweest bij Ajax. 

.

Bron: Voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login