Nieuws

‘De eindsprint moet we nu gaan inzetten’

on

Nog zonder Bruno Martins Indi begon Feyenoord gisteren de voorbereiding op de belangrijke uitwedstrijd van zondag tegen NEC. De met een onwillige hamstring kampende international trainde binnen, maar er is goede hoop dat hij zich nog voor zondag weer fit op het trainingsveld meldt.

De spelersgroep van Feyenoord beseft dat de spectaculaire zege op koploper PSV (2-1) pas echt waarde heeft als in Nijmegen subtopper NEC wordt verslagen. De spelers keken meteen na het duel met PSV stuk voor stuk al vooruit naar de ontmoeting met NEC. Lex Immers geeft aan dat Feyenoord de eindsprint nu al moet inzetten. “We spelen twee enorm belangrijke uitwedstrijden, tegen NEC en Roda JC”, aldus de aanvallende middenvelder. “We moeten nu laten zien dat wij hebben geleerd van de uitwedstrijd bij PEC”.

In de Kuip ruiken ze langzaam maar zeker hun kans. Met een achterstand van slechts drie punten op koploper PSV en nog tien wedstrijden te spelen, is Feyenoord een serieuze titelkandidaat. Graziano Pellè, de spits die tegen de Eindhovenaren opnieuw beslissend was, gelooft dan ook in een kampioenschap van Feyenoord.

“Er is nog steeds een kans op de titel”. De 27-jarige targetman weet dat de behoefte in Rotterdam aan een nieuwe prijs groot is. “Maar we moeten keihard werken om die kans te pakken. Feyenoord is een grote club, die verdient meer. Daarom is het mooi hoe we groeien”. De Italiaan maakte bij Feyenoord inmiddels 18 doelpunten. Als Pellè in Nijmegen weer scoort, is hij de eerste Feyenoorder die op 19 goals staat na 25 speelronden sinds Dirk kuyt in 2005.

Alex Pastoor, trainer van NEC Nijmegen, heeft zin in het competitieduel met Feyenoord. Aankomend weekeinde neemt NEC het in eigen stadion op tegen de Rotterdammers, die momenteel derde in de Eredivisie staan. “We kijken reikhalzend uit naar de wedstrijd tegen Feyenoord”, geeft de hoofdtrainer aan tegenover Voetbal International.

“Ik heb veel respect en bewondering voor wat er bij Feyenoord gebeurt, hoe stabiel die ploeg op dit moment is. Zoals iedereen ben ik blij dat de club terug is in de top van de Eredivisie. Maar wij gaan er zondag alles aan doen om Feyenoord op de knieën te krijgen.”

Bron: Feyenoordnet.nl

You must be logged in to post a comment Login