Nieuws

“De eerste keer dat hij meetrainde, schoot hij El Ahmadi vijf meter omhoog”

on

Cor Adriaanse heeft het als jeugdtrainer goed naar zijn zin bij Feyenoord. De trainer is niet meer weg te denken bij de Rotterdammers en maakte de nodige talenten mee. Zo stonden onder anderen Georginio Wijnaldum en Tonny Vilhena onder zijn leiding.

Adriaanse wordt gezien als iemand van de oude stempel. “De een geeft de spelers een aai, de ander een tikkie en een derde nog een harder tikkie”, vertelt Adriaanse in gesprek met Voetbal International. “Hier moet iedereen normaal doen. Als ik hoor dat voetballers tegen de trainer zeggen: ‘hoeveel interlands heb jij dan gespeeld?’, dan denk ik: Gelijk achter het hek plakken.”

Het staat de oefenmeester nog goed voor de geest dat Vilhena op jonge leeftijd de overstap van Feyenoord B1 naar het eerste maakte. “Vilhena is een echte winnaar. De eerste keer dat hij met het eerste elftal meetrainde, schoot hij El Ahmadi vijf meter omhoog. Die jongen wist niet wat hem overkwam. Vond-ie niet leuk. De trainers naast het veld vonden het wél leuk. Die zagen meteen: Dat is er eentje.”

“Ik zou geen hoofd- of assistent-trainer willen zijn. Dit is mijn ziel en zaligheid. Het mooiste wat er is. Je blijft er jong bij, bij die gastjes. Ik hou van die humor, van dat machogedrag. Dat maakt me scherp. Kom maar op, denk ik dan. Je hebt er ook bij die wat minder leuk zijn. Dan zou je ze voor hun kop willen slaan. Maar het mooiste is toch als juist die jongens het oppikken en ander gedrag gaan vertonen.”

Bron: Voetbalprimeur.nl

IMG_6727.JPG

You must be logged in to post a comment Login