Nieuws

“Dat we begin april al een besluit nemen lijkt mij absoluut niet haalbaar” (video)

on

De Rotterdamse gemeenteraad is nog erg kritisch over de plannen voor de nieuwe Kuip. De voorstellen voor de bouw van het Feyenoordstadion zijn volgens een grote meerderheid niet concreet genoeg en bovendien erg risicovol..

“We weten nu nog niet welke partijen naast de gemeente gaan investeren in deze plannen, dat moet eerst helder zijn voordat wij hier belastinggeld in stoppen”, zegt raadslid Luuk Wilson van Leefbaar Rotterdam. Ook D66’er Jos Verveen vindt de plannen te optimistisch: “Ze gaan ervan uit dat de business-seats in het stadion voor 95 tot 100 procent bezet zijn. Dan moet alles wel meezitten.”

.

De Feyenoord City-stuurgroep presenteerde eind vorig jaar plannen die van Rotterdam één van de belangrijkste Europese sportsteden moet maken. De gemeente werd daarbij gevraagd om een bijdrage van 135 miljoen euro. 

.

De plannen van Feyenoord blinken uit in ambitie. Het geplande ‘Feyenoord City’ voorziet in een stadion met 63.000 plaatsen, maar ook in de bouw van woningen, hotels, winkels, een bioscoop, horecazaken en zelfs een een bierbrouwerij in de ‘oude’ Kuip.

.

De gemeenteraad beslist 6 april over het voorstel, maar vooralsnog krijgen veel partijen de handen niet op elkaar voor de ambitieuze bouwplannen. “Dat we begin april al een besluit nemen lijkt mij absoluut niet haalbaar”, zegt Leo Bruijn van de PvdA. Naast zijn partij zijn Leefbaar Rotterdam, SP, D66 en VVD zijn nog erg kritisch.

.


.

Bron: Rijnmond.nl

Foto: www.cathyfotografie.nl 

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login