Nieuws

Dammers: ‘Maakt niet uit waar ik speel’

on

Wessel Dammers heeft bij Feyenoord nog geen keuze gemaakt over de positie waar hij zich op wil richten. Het twintigjarige talent maakte in december zijn debuut in de hoofdmacht en kan uit de voeten als centrale verdediger en als spits.


Zelf maakt het Dammers niet zoveel uit waar hij speelt. “Als ik maar zo dicht mogelijk in de buurt van een basisplaats komt. Ik ben me ervan bewust dat ik kan slagen als profvoetballer en heb daar alles voor over. Ik ben er erg mee bezig om elke dag een betere voetballer te worden en voor mijn gevoel heb ik goede stappen vooruit gemaakt. Ik doe geregeld aan krachttraining en let goed op mijn voeding. Het kost me geen enkele moeite om als prof te leven”, zegt de jongeling in gesprek met Hand in Hand-magazine.


Dammers ziet veel pluspunten in zijn veelzijdigheid. “Omdat ik zelf veel als spits heb gespeeld herken ik als verdediger de looplijnen van de aanvaller. Ik denk dat ik eigenschappen bezit die op beide posities goed bruikbaar zijn. Als je met goede spelers speelt, word je zelf ook snel beter. Het niveau van de A-jeugd en het eerste is niet met elkaar te vergelijken. Ik miste gewoon de kwaliteit om tijdens oefenvormen en partijtjes volwaardig te kunnen aanhaken.”


De verdediger annex spits wordt door trainer Fred Rutten nog redelijk in de luwte gehouden en dat vindt hij wel prettig. “De voetbalwereld kan hectisch zijn maar ik richt me helemaal op het spel zelf. Bovendien heb ik een hele prettige basis die het mij mogelijk maakt om optimaal te presteren. Ik woon namelijk nog bij mijn ouders en heb al vier jaar een vaste vriendin. Zij is een rustpunt voor me en houdt me met beide benen op de grond. Die vastigheid is heel belangrijk voor me, want er komt heel veel op je af als voetballer”, aldus Dammers.

Bron: voetbalprimeur.nl


You must be logged in to post a comment Login