Nieuws

Daan Smith is de nieuwe coördinator onderbouw van Feyenoord Academy

on

Daan Smith (28) is de nieuwe coördinator onderbouw van Feyenoord Academy. De geboren Schiedammer volgt de naar Manchester City vertrokken Glenn van der Kraan op en begint op 1 januari 2021 aan zijn nieuwe klus in Rotterdam. Smith komt over van Excelsior Maassluis, waar hij sinds 2014 als speler actief is en dit vanaf 2017 combineert met de rol van hoofd opleidingen.

Het is de tweede keer in zijn carrière dat Smith de overstap maakt van Excelsior Maassluis naar Feyenoord. In 2009 volgde hij voor het eerst die weg en kwam hij als jeugdspeler voor Feyenoord Onder 18 uit. Na twee jaar in Onder 19 te hebben gespeeld werd Smith uitgeleend aan Excelsior Rotterdam. Een jaar later vertrok hij definitief naar de Kralingers. 

Vanaf 2014 keerde Smith – onder meer door aanhoudend blessureleed – terug op het oude nest in Maassluis, waar hij tot op heden actief is in de Tweede Divisie. Zijn spelerscarrière zal hij per direct beëindigen om zich volledig op nieuwe rol te kunnen richten.

‘Als voormalig Feyenoord-speler weet ik hoe het is om te voetballen binnen de jeugdopleiding,’ aldus Smith. ‘Als voetballer heb ik er altijd naar gestreefd om het maximale uit mijzelf en mijn omgeving te halen. Dat verwacht ik ook in deze uitdagende rol te kunnen doen. Het is altijd mijn ambitie geweest om voetbaltalent te herkennen en te ontwikkelen binnen een beleidsmatige functie. Daarom ben ik al vanaf jonge leeftijd actief als jeugdtrainer, en nu mag ik met de jongste jeugd van Feyenoord werken. Dat is natuurlijk prachtig.’

Bron: Feyenoord.nl

Foto: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login