Nieuws

“D66 zal tegen nieuw stadion stemmen”

on

De kans dat de Rotterdamse gemeenteraad instemt met de bouw van een nieuw Feyenoordstadion wordt steeds kleiner. Coalitiepartij D66 zal unaniem tegen de gemeentelijke garantstelling van 165 miljoen euro stemmen.

Volgens D66-fractievoorzitter Salima Belhaj loopt de gemeente een te groot risico en levert de financiële steun aan het stadion de stad te weinig op. Daarnaast vindt de partij dat Feyenoord en de stadiondirectie te weinig hebben samengewerkt met andere partijen in de stad, zoals scholen, bedrijven en supporters.

Aanstaande donderdag neemt de gemeenteraad een beslissing over de nieuwbouw. VVD, CDA en de Partij van de Arbeid lijken voor te stemmen, maar de drie partijen hebben geen meerderheid. Het ziet ernaar uit dat naast D66 ook de oppositiepartijen tegen zullen stemmen. Alleen enkele fractieleden van Leefbaar Rotterdam kunnen de nieuwbouw nog redden.

Het college van burgemeester en wethouders maakte vorige maand bekend de plannen van Feyenoord te steunen. De club wil op Sportpark Varkenoord een nieuw stadion bouwen voor 63.000 toeschouwers. De bouw kost 361 miljoen euro waarbij de gemeente garant zou moeten staan voor 165 miljoen euro.

Bron: Rijnmond.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login