Nieuws

D’66 verbaasd over nieuwe cijfers Feyenoord City 

on

De inkomsten van Feyenoord vallen 5 miljoen euro hoger uit dan de eerder berekende 25 miljoen euro als de club in een nieuw stadion speelt. Dat blijkt uit nieuwe berekeningen van onderzoeksbureau Hypercube.
.

De supportersvereniging FSV De Feijenoorder en D66 in de Rotterdamse gemeenteraad vinden dat Feyenoord vanaf dag één in het nieuwe stadion op jacht moet gaan naar het kampioenschap en in Europa aansprekende resultaten moet behalen. Daarvoor is een spelersbudget nodig van 30 miljoen euro, evenveel geld als waarover Ajax en PSV beschikken.

.

De jongste cijfers verbazen D66’er Jos Verveen. ,,Een maand geleden lagen er nog andere cijfers op tafel. Deze berekening mag goed nieuws zijn, maar het blijft een papieren inschatting. De bedoeling van Feyenoord City is dat Rotterdam en de voetbalclub vooruit kunnen, maar een nieuwe stadion mag geen blok aan het been van Feyenoord worden. We moeten nog eens goed kijken in welke mate we risico’s kunnen afdekken.’’

.

Hypercube stelt dat de nieuwe berekeningen niet verschillen van eerdere cijferopstellingen. Alleen is nu expliciet gekeken naar de te verwachte extra toename van de voetbalinkomsten. 

.

Bron: Ad.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login