Nieuws

D66: Geef schoolkinderen ‘Feyenoord-vrij’

on

D66 roept Rotterdamse schoolbesturen op om kinderen vrij te geven op de dag van de eventuele huldiging van Feyenoord.

Volgens raadslid Jos Verveen zou Feyenoord-vrij niet meer dan logisch zijn. ,,Leerlingen krijgen ook vrij voor Goede Vrijdag of het Suikerfeest. Ieder mens heeft het recht om zijn religie te beleven en als íets religie is, dan is het Feyenoord. Met een huldiging op de Coolsingel als hoogmis”, zegt hij met een knipoog. Volgens Verveen zal de huldiging méér publiek trekken dan de inauguratie van de Paus in 2013.

.

Scholen hoeven van D66 niet hun deuren te sluiten op 8 of 15 mei. ,,Want er zullen ook kinderen en ouders zijn die niet naar de huldiging willen of kunnen. Maar diegenen die wél willen, moeten in de gelegenheid gesteld worden om te gaan.” Volgens Verveen stuurt de gemeente aan op een huldiging op maandagmiddag, waardoor scholen ‘slechts een paar uur verlof’ hoeven te geven aan hun leerlingen.

.

Examen

Feyenoord-vrij is echter niet 1-2-3 geregeld, melden schoolbesturen vandaag. Door toets- en examenweken en omdat 8 mei de eerste schooldag na de meivakantie is, bijvoorbeeld. Maar Verveen noemt dat laatste argument ‘onzin’. ,,Scholen zijn creatief genoeg om voor het einde van de vakantie nog contact te zoeken met ouders. Zij kunnen worden ingelicht via digitale wegen.”

.

Hij zegt erop te vertrouwen dat scholen Feyenoord-vrij regelen. ,,Want zij hebben het beste voor met leerlingen en de eerste huldiging van je leven draag je de rest van je bestaan mee.”

.

Bron: Ad.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login