Nieuws

D’66: ‘Feyenoord zou nieuw stadion kunnen delen met Sparta en Excelsior’

on

Feyenoord, Sparta en Excelsior kunnen misschien samen in een nieuw stadion in Rotterdam-Zuid spelen. Deze optie legde het Rotterdamse raadslid Jos Verveen (D66) woensdag op tafel in een commissievergadering over het Stadionpark. ,,Want het is economisch gezien best gek dat elke club in Rotterdam zijn eigen thuisbasis heeft waar maximaal eens in de twee weken wordt gespeeld,” zo vindt hij.
Stadion Feyenoord en de club Feyenoord studeren op dit moment op het project Feyenoord City, waarvoor drie mogelijke locaties beschikbaar zijn: twee aan de Maas, en een op de plek van de huidige Kuip. Verveen benadrukt dat áls Feyenoord vervolgens aanklopt om een bijdrage van de stad, er voorwaarden op tafel komen. 
Eén ervan kan dan zijn of een Rotterdams ‘combi-stadion’ mogelijk is. ,,Een plek waar meerdere sporten kunnen worden beoefend en misschien wel meerdere clubs kunnen spelen, dat vind ik economisch helemaal niet zo’n gekke gedachte. Ik snap dat dit onderwerp gevoelig ligt bij de verschillende partijen. Als ze het niet willen, dan houdt het natuurlijk op. Maar als ze überhaupt niet openstaan voor medegebruik, hoeven ze ook niet meer bij de stad aan te kloppen om bij te springen.” 
Dat een Feyenoord-stadion misschien een maatje te groot is voor Excelsior, vindt hij geen reden om het te laten. ,,Dat moet innovatief worden opgelost. We zijn potverdikke toch Rotterdam? Niemand wil een tweede Arena. Die is sfeerloos. Zet iets écht vernieuwends neer, bijvoorbeeld met bewegende tribune-delen. En als Feyenoord iets iconisch wil, zet ‘m dan aan de Nieuwe Maas.”

Bron: Ad.nl

  

You must be logged in to post a comment Login