Feyenoordinbeeld

D66 en Leefbaar: opheldering over miljoenenlening aan Kuip

on

Er moet opheldering komen over een lening van 7,9 miljoen euro van de gemeente Rotterdam aan Stadion Feijenoord. Dat vinden D66 en Leefbaar Rotterdam.

.

Om een grootscheepse opknapbeurt van de Kuip mogelijk te maken, werd in 1994 27,5 miljoen gulden aan het Feyenoord-stadion geleend. ,,Toen in 2002 de euro werd ingevoerd, stond er omgerekend nog 7,9 miljoen open. Van dit bedrag is nog niets afgelost’’, constateren beide partijen.

.

Onduidelijkheid is er over de status van deze lening én de rente. ,,Van de gemeente worden forse investeringen gevraagd om het plan Feyenoord City mogelijk te maken. Als we tegen Feyenoord City ‘ja’ zeggen, is het voor D66 belangrijk dat de gemeente in zee gaat met een betrouwbare partner die zijn afspraken nakomt’’, stelt D66 in schriftelijke vragen aan het college van b en w. Die zijn mede ondertekend door raadslid Luuk Wilson van Leefbaar Rotterdam.

.

Wat D66’er Stefan Kroon betreft moet er van b en w én Feyenoord City een voorstel komen over de aflossing van de 7,9 miljoen euro. ,,We gaan dit bedrag zeker niet zomaar kwijtschelden’’, benadrukt hij. Feyenoord City heeft aan de stad gevraagd om 40 miljoen euro in aandelen bij te dragen aan het toekomstige stadion aan de Nieuwe Maas, dat totaal op 365 miljoen euro is begroot.

.

,,Beschouwt het college het aflossen van de oude lening als een voorwaarde voor het investeren in de ontwikkeling van het nieuwe stadion’’, zo luidt de slotvraag. Begin april hakt de gemeenteraad een knoop door over het gevraagde aandelenpakket.

.

In een reactie laat wethouder Adriaan Visser (D66, sport) weten dat er al een raadsvoorstel voor de lening van 7,9 miljoen euro op tafel ligt. ,,Die kan worden omgezet in preferente aandelen voor de bijbehorende nominale waarde’’, zo is al eerder aan de gemeenteraad geschreven.

.

Bron: Ad.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login