Nieuws

Cor Pot: “Willem kent de medische details niet”

on

Opnieuw moest Jong Oranje-bondscoach Cor Pot zich vandaag verweren op kritiek van buitenaf. Nadat hij tegen Spanje met een B-team hard onderuit was gegaan, deelde Willem van Hanegem vandaag in zijn column in AD Sportwereld een flinke dreun uit. De ‘Kromme’ noemde het opstellen van de tweede keus een minachting voor het toernooi en de fans.
Pot was er op het strand van Tel Aviv, waar de spelers een luchtige training afwerkten met voetvolley, pingpong en een duik in de zee, redelijk luchtig over, maar wilde ook weer niet over zich heen laten lopen.

‘Willem is een prima vent, waar ik respect voor heb. Ik golf geregeld met hem en hij mag zijn mening hebben. Maar jammer dat dat niet is gestoeld op feiten. Van Hanegem kent de medische details niet, en wij wel’, stelde Pot. ‘Wij vonden het beter om de spelers rust te geven, en daar staan ik en de staf nog steeds volledig achter. Ik snap best dat dat commotie geeft in Nederland, nou dat is dan maar zo.’

De bondscoach wees er gisteren al nadrukkelijk op dat onderzoek van de medische staf had uitgewezen dat het beter voor de basisspelers zou zijn om rust te nemen. ‘Met tussenpozen van twee of drie dagen, krijg je altijd een terugval in het derde duel, zo is onderzocht. Het gaat zelfs om een verval van 20 procent’, zei hij toen.

Ook de kritiek van Van Hanegem dat er nu binnen de selectie elf spelers rondlopen die mentaal zijn geknakt, wijst Pot vandaag van de hand. ‘Ik heb zeker vijf, zes spelers goed zien spelen, dus zo erg is het allemaal niet.’

Bron: Ad.nl

You must be logged in to post a comment Login