Nieuws

CONCEPT PROGRAMMA EREDIVISIE 2018-2019 BEKEND

on

Het Eredivisieseizoen 2018/’19 gaat op vrijdag 10 augustus van start in Zwolle. Tijdens de opening van het seizoen trappen PEC Zwolle en sc Heerenveen om 20.00 uur af in het MAC³PARK Stadion. In de eerste speelronde van de Eredivisie staan verder onder andere PSV – FC Utrecht en Ajax – Heracles Almelo op de rol.

De eerste wedstrijd tussen ploegen uit de top drie van vorig seizoen is PSV – Ajax op zondag 23 september.

Concept

Dat staat in het concept competitieprogramma dat de KNVB dinsdag presenteert aan de clubs en afgevaardigden van gemeenten en politie. Het programma kan nog veranderen, nadat de wedstrijddagen en aanvangstijden besproken zijn.

“De invulling van het competitieprogramma is altijd een enorme puzzel”, legt manager competitiezaken Jan Bluyssen uit. “Een evenwichtig thuis- en uitritme, een eerlijke verdeling van de voorkeursdagen van clubs en de reisafstanden van supporters bij vroege wedstrijden zijn enkele belangrijke zaken waar we rekening mee houden.”

12.15 uur

“Nieuw is dat op verzoek van FOX Sports en de ECV de aanvangstijd van de eerste zondag-wedstrijd is verplaatst van 12.30 uur naar 12.15 uur. Met de komst van de Video Assistant Referee (VAR) is het gewenst dat er meer tijd zit tussen het einde van de eerste zondag-wedstrijd en de start van de 14.30 uur-wedstrijd.

Bluyssen: “Met de sportieve aspecten hoog in het vaandel en in overleg met clubs, supporters, gemeenten, politie en FOX Sports denken we de puzzel van het seizoen 2018/’19 goed te hebben gelegd en met een zo eerlijk mogelijke competitieprogramma te hebben voldaan aan de wensen van iedereen.”

KLIK HIER VOOR HET CONCEPTPROGRAMMA

Bron: Knvb.nl

Aanbevolen voor jou