Feyenoordinbeeld

Coen Moulijn Memorial Cup voortaan op Varkenoord

on

Met ingang van de komende editie zal het toernooi om de Coen Moulijn Memorial Cup permanent op Varkenoord plaatsvinden. Het jaarlijkse toernooi voor F-pupillen breidt met steun van Feyenoord uit naar maar liefst 128 deelnemende teams, die op tien velden met elkaar de sportieve strijd aangaan. Dit seizoen wordt het eerbetoon aan Mister Feyenoord Coen Moulijn gehouden op zaterdag 20 mei 2017.

Omdat Moulijn in zijn actieve loopbaan alleen voor Feyenoord en Xerxes (en het Nederlands elftal) speelde, werd het toernooi afwisselend bij een van de twee clubs georganiseerd. De uitbreiding naar 128 teams zorgt ervoor dat het toernooi alleen nog gehouden kan worden op Varkenoord. Daar zal niet alleen gespeeld worden op de velden van Feyenoord Academy en Sportclub Feyenoord, maar ook op die van de omliggende verenigingen SV Lombardijen, DHZ, Overmaas en MaasstadTediro.

 

Betrokkenheid Feyenoord
Pim Blokland heeft vorig jaar de aanzet gegeven om de waarde van het toernooi in relatie tot Feyenoord te vergroten. Dit door in te zetten op een grotere betrokkenheid van de club in sportief opzicht. De ondernemer is vanaf de oprichting van het evenement op verzoek van Adrie Moulijn (de weduwe van Coen) lid van de Raad van Advies van de Coen Moulijn Memorial Cup. De leden van dit adviesorgaan zijn in 2012 door de weduwe aangezocht om zitting te nemen in het comité.

 

Blokland ziet als Feyenoord-vriend en lid van de Raad van Commissarissen in het evenement de ideale verbinding tussen Feyenoord en haar zogeheten amateurpartners. ‘Verenigingen worden door Feyenoord uitgenodigd om deel te nemen,’ zegt Blokland. ‘Daar zijn we in 2016 mee begonnen en dat wordt voor de komende editie verder uitgebouwd. Zo krijgt de relatie tussen Feyenoord en de amateurpartners meer waarde voor de verenigingen. Daar krijgt de club een ideaal platform voor scouting en contacten voor terug. Tijdens het toernooi zijn immers bijna 1.400 talentvolle spelertjes te bewonderen. Dat is iets dat nergens anders in Nederland wordt vertoond.’

 

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login