Nieuws

COEN MOULIJN EERVOL HERDACHT BIJ DE KUIP

on

Feyenoord en FSV De Feijenoorder hebben donderdagavond tijdens een officiële herdenking stilgestaan bij de sterfdag van Coen Moulijn. De legendarische linksbuiten overleed vandaag exact zeven jaar geleden op 73-jarige leeftijd.

<div class=”player-unavailable”><h1 class=”message”>Er is een fout opgetreden.</h1><blank”>Bekijk deze video op www.youtube.com</a> of schakel JavaScript in als dit is uitgeschakeld in je browser.</div></div>

De jaarlijkse herdenking werd traditiegetrouw bijgewoond door weduwe Adrie Moulijn en clubambassadeur Gerard Meijer, die gezamenlijk een bloemstuk legden bij het standbeeld van Coen Moulijn, aan de Olympiazijde van De Kuip. Dit deden zij onder het toeziend oog van tientallen supporters, die de volgens velen grootste Feyenoorder aller tijden eer kwamen bewijzen.

Om 19:11 uur, een verwijzing naar Moulijns rugnummer 11, werd een minuut stilte in acht genomen. Daarna klonk er applaus, ook van oud-ploeggenoten van Moulijn. Zo waren onder meer Wim Jansen en Henk Schouten aanwezig bij de herdenking, evenals de voltallige directie van Feyenoord.

Voor algemeen directeur Jan de Jong was het de eerste keer dat hij de herdenking van Moulijn meemaakte. ‘Het is mooi om te zien dat er nog altijd supporters op deze dag naar De Kuip komen om deze grote oud-speler te herdenken. Dit past bij een club als Feyenoord,’ zei de directeur. Ook Adrie Moulijn sprak na de herdenking haar waardering uit voor alle aanwezigen. ‘Het is fantastisch dat Feyenoord ook na zeven jaar nog stilstaat bij het overlijden van Coen. Dat sterkt mij en daarvoor wil ik iedereen hartelijk bedanken.’

Coen Moulijn kwam in de periode 1955-1972 liefst 487 keer uit voor Feyenoord, meer dan elke andere speler die ooit het Feyenoord-shirt droeg. Met de club werd hij onder andere vijf keer landskampioen en won hij in 1970 de Europacup en de Wereldbeker.

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login