Feyenoordinbeeld

‘Clubs en spelers gaan met KNVB praten over spelen rond Kerstdagen’

on

Weer wordt er dit jaar rond de kerstdagen niet gevoetbald in de eredivisie. ,,Onbegrijpelijk’’, vindt Chris Woerts, voormalig directeur van de Eredivisie CV.

.

Chris Woerts was er enkele jaren geleden mede verantwoordelijk voor dat er tussen 2005 en 2008 wel rond de jaarwisseling werd gevoetbald op de Nederlandse velden. Onder de clubs bestond er toen nog draagvlak voor. Iets wat nu niet het geval is.

.

De laatste competitieduels die rond Kerstmis werden gespeeld, dateren van eind 2008. Feye­noord nam het toen op tweede kerstdag op tegen NAC, terwijl er op 28 december ook nog vier duels op het schema stonden. ,,En dat is veel te lang terug, natuurlijk’’, zegt Woerts. ,,Er kwam een einde aan vanwege oneigenlijke gronden. Coaches lieten hun clubs weten het te ingrijpend te vinden, ook qua privéleven. Onbegrijpelijk.

.

,,In Nederland zijn we er heel goed in om de deuren dicht te gooien als juist iedereen naar buiten wil. Kijk naar het succes in de Premier League. Het spreekt het publiek enorm aan.’’

.

In de Belgische competitie wordt nu eveneens rond de kerstdagen gespeeld. Maar hoe groot de publiekelijke vraag ook, de bal ligt bij de clubs zelf. Zij moeten stuk voor stuk aangeven of ze het zien zitten om de winterstop met enkele weken uit te stellen. De Eredivisie CV komt daarna als overkoepelende organisatie met een advies aan de KNVB.

.

Voor de liefhebbers gloort er hoop. In januari zal de bond met clubs, trainers en spelers rond de tafel gaan om onder meer te kijken naar speelronden tijdens de feestdagen. Tussen 1956 en 1973 was dat heel gebruikelijk.

.

Koen Adriaanse, persvoorlichter bij de KNVB, bevestigt de gesprekken, maar wil niet te ver op de zaken vooruitlopen. ,,Voetbal rond kerst is een onderdeel van de gesprekken. In elk geval gebeurt dit volgend seizoen nog niet. Maar het thema is bespreekbaar.’’

.

Bron: Ad.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login