Nieuws

Clubs akkoord over regels bij stopzetten competitie

on

Het Algemeen Dagblad meldt dat de clubs uit het betaald voetbal akkoord zijn gegaan over de afwikkeling van competities die niet kunnen worden afgerond. Zowel de Eredivisie als de Eerste Divisie zijn inmiddels akkoord gegaan met de voorstellen die door een werkgroep zijn gedaan.

Afgelopen seizoen was er veel onduidelijkheid toen de KNVB besloot om de reguliere competitie te stoppen. Clubs als Cambuur en De Graafschap stapten naar de rechter om de beslissing van de KNVB, dat beide clubs niet mochten degraderen, aan te vechten. Ook AZ was het niet eens met de beslissing van het bestuur betaald voetbal en overweg een gang naar de rechter om hoger te worden ingeschaald op de ranglijst en zo een voorronde kan overslaan in de Champions League.

Voor de Eredivisie wordt er pas een kampioen uitgeroepen als er minimaal 29 speelronden zijn afgewerkt. Dit komt neer op 85 procent. Ook dan pas zijn er volgens het dagblad clubs die promoveren en degraderen.

Indien de Eredivisie al moet worden stopgezet voor de eerste 18 speelronden dan wordt het seizoen als niet gespeeld beschouwd. Bij dit scenario starten het jaar erop alle clubs weer op hetzelfde niveau. Er zullen dat seizoen dus geen ploegen promoveren of degraderen. De tickets omtrent de Europa League en Champions League worden verdeeld volgens de ranglijst van het seizoen ervoor.

Wanneer de competitie zal stoppen tussen speelronde 18 en 28 wordt er geen kampioen uitgeroepen en zullen er ook geen clubs promoveren of degraderen. Volgens het AD.nl is daar één uitzondering op: Mocht er tussen 18 en 28 speelrondes al een formele kampioen zijn of wanneer er al officieel een club gedegradeerd óf gepromoveerd zou zijn.

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login