Nieuws

Clubleiding Lazio wil handtekening De Vrij voor WK

on

De clubleiding van Lazio Roma onderneemt nog altijd serieuze pogingen om Stefan de Vrij (22) van Feyenoord over te nemen. De centrale verdediger is voor de Italiaanse Serie A-club optie nummer 1 om de defensie te versterken. Feyenoord heeft geen haast en hapt alleen toe als er een enorme transfersom op tafel wordt gelegd.

De scouts van Lazio Roma bekeken afgelopen zomer in Israël tijdens het EK alle wedstrijden van Jong Oranje. Ze kwamen met stapels scoutingsrapporten terug in Rome. Maar helemaal overtuigd van de Nederlandse talenten waren ze niet. Om vervolgens lijdzaam te moeten toezien dat stadgenoot en aartsrivaal AS Roma een voltreffer binnen hengelde door Kevin Strootman te contracteren.

De top van de Romeinse club was woedend en heeft sindsdien het scoutingapparaat onder druk gezet. De club wil voor het WK de handtekening van talent Stefan de Vrij onder een langdurig contract omdat Lazio vreest dat hij na het toernooi in Brazilië veel duurder is.

Voor Feyenoord is juist het omgekeerde van toepassing. De Rotterdammers weten dat De Vrij een grote kans maakt om straks als basiskracht te starten tegen Spanje, Australië en Chili. Dat zal de marktwaarde van de verdediger nog wat opschroeven. De Rotterdammers happen alleen toe voor het WK als Lazio een bedrag van tegen de tien miljoen euro op tafel legt.

Met De Vrij is maanden geleden al afgesproken dat de club hem deze zomer probeert te slijten, mits er een forse transfersom tegenover staat. Het eerste bod van Lazio Roma, rond de vijf miljoen euro, werd resoluut van tafel geveegd door technisch directeur Martin van Geel. Maar de Italianen hebben aangegeven met een hoger bedrag te willen komen.

De verdediger heeft nog slechts een eenjarig contract in de Kuip. Als hij die verbintenis niet verlengt, loopt Feyenoord het risico dat hij volgende zomer gratis de deur uitwandelt. Een scenario overigens waar De Vrij nu al van heeft gezegd dat hij dat dolgraag wil voorkomen.

Naast De Vrij is ook Jordy Clasie nadrukkelijk op de radar van de Italiaanse club. Al beseft Lazio dat het een probleem kan worden om de middenvelder, die nog tot 2016 onder contract staat in de Kuip, los te weken uit Rotterdam. De financiële armslag van de club, die afgelopen seizoen ernstig teleurstelde met een negende plek, reikt nu eenmaal niet tot de hemel.

Bron: Ad.nl

20140522-085644-32204785.jpg

You must be logged in to post a comment Login