Nieuws

Clubhelden van 1970 te gast op trainingscomplex 1908

on

Oud en nieuw kwamen woensdag op fraaie wijze samen op 1908. Negen clubhelden die deel uitmaakten van de Feyenoord-teams die in 1970 de Europa Cup 1 en de Wereldbeker veroverden, waren op speciale uitnodiging van de club te gast op het fonkelnieuwe trainingscomplex van Feyenoord 1.

Piet Romeijn, Ove Kindvall, Wim Jansen, Rinus Israel, Henk Wery, Eddy Treijtel, Theo van Duivenbode, Eddy Pieters Graafland en Joop van Daele, ooit waren ze met Feyenoord de beste van de wereld. Het is een prestatie die vanuit de club nog altijd enorm wordt gewaardeerd, zo stelde Jan de Jong. De algemeen directeur verzorgde samen met collega-directeur Martin van Geel en commissaris Sjaak Troost het ontvangst van het gezelschap.

‘Het huidige Feyenoord is gebouwd op de schouders van reuzen. En die reuzen, dat zijn jullie’, klonk het uit de mond van De Jong, die de oud-spelers ‘ware ambassadeurs’ van de club noemde. ‘Zonder jullie zou Feyenoord niet zijn wat het nu is.’

Voor de toespraak van De Jong en de aansluitende lunch hadden de clubhelden hun ogen uitgekeken tijdens een exclusieve rondleiding. Van alle ruimtes van het huidige onderkomen van Feyenoord 1 bracht vooral de fotogalerij met alle gewonnen prijzen een glimlach teweeg bij de heren, wat uiteraard alles te maken had met hun aandeel in de grootste successen uit de clubhistorie.

Een reportage van de bijzondere ochtend op 1908, inclusief interviews met Ove Kindvall, Henk Wery en Sjaak Troost zie je in de videospeler.

https://m.youtube.com/watch?v=9Fuj3IZ7MdE&feature=youtu.be

Bron; Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login