Nieuws

Clasie: “We zijn met een punt niet tevreden”

on

Het resultaat in het openingsduel met Jong Duitsland kan voor Jong Oranje al cruciaal zijn voor de kansen op een vervolg van het EK. Jordy Clasie stelt dat Nederland donderdag tijdens de eerste groepswedstrijd vol voor de winst zal spelen.

Clasie laat er in Tel Aviv geen misverstand over bestaan aan de vooravond van het toernooi.

”Wij spelen altijd vol voor de winst, dus ook tegen Duitsland”, zegt hij. ”Ik vind dat wij dat als Nederland zijnde ook móéten doen. Nederland is een land dat aanvallend voetbal speelt. Wij hebben ook de spelers die dat willen en kunnen. Met een punt zullen we sowieso niet tevreden zijn.”

De 21-jarige Feyenoorder is vol zelfvertrouwen, al beseft hij ook dat de concurrentie stevig is in de poule waar ook nog Spanje en Rusland in zitten. ”Op de eerste wedstrijd staat daardoor direct veel druk. Want wanneer we die verliezen, komen we gelijk in moeilijkheden. Als spelers realiseren we ons dat we eigenlijk alles moeten winnen. We halen echt niet zomaar even de finale.”

”Duitsland heeft veel jongens thuisgelaten, maar is nog steeds een sterk team. Rusland ken ik niet zo goed en van Spanje heb ik gelezen welke spelers er geselecteerd zijn. Dat zijn veel jongens die in het eerste elftal spelen van Barcelona en Real Madrid. De mensen moeten begrijpen dat dit een heel zware groep is.”

In Tel Aviv is het overdag rond de dertig graden Celsius. En dan is het hotel waarin Jong Oranje verblijft ook nog eens pal aan het fraaie strand. Maar van een vakantiegevoel is geen sprake, benadrukt Clasie.

”Wij hebben echt alleen dit toernooi in ons hoofd. Dat is het enige waarvoor we hier zijn. Al is dat prachtige weer natuurlijk meegenomen. Het is wel goed dat we al een week geleden naar Israël zijn afgereisd om aan de warmte te wennen.”

Kostte jou dat moeite?
”Ik ben wel een speler die daar op moet letten, omdat ik weleens kramp krijg. De warmte vergroot die kans. Dus moet ik mijn lichaam extra goed verzorgen.”

Wat doe je dan anders dan anders?
”Veel drinken is het belangrijkste, want je verliest veel vocht. Ik drink hier meer dan in Nederland.”

Bij Feyenoord ben je ook weleens uitgevallen met kramp. Is er een methode om dat te voorkomen?
”In mijn geval is dat soms niet te voorkomen, maar het gaat de goede kant op. In mijn eerste seizoen als basisspeler gebeurde het vaker, maar dit seizoen ben ik maar één keer vervangen vanwege kramp. Dat was in de thuiswedstrijd tegen Vitesse. Ik voel mijn lichaam sterker worden. Hier in Israël gaat het tot nu toe ook goed. Tijdens het trainingskamp in Doorwerth had ik een griepje, maar ik ben nu fit en heb ook gewoon alle trainingen kunnen meedoen.”

Voor welke spelers van Duitsland moeten jullie straks oppassen?
”Duitsland heeft veel grote, fysiek sterke spelers. Ze hebben ook allemaal wel individuele klasse, maar er loopt geen Messi of Ronaldo tussen. Wij zullen het vooral als team moeten doen, door elkaar te helpen.”

In de laatste oefenwedstrijd tegen Australië, waarin jij nog ontbrak, vond bondscoach Cor Pot dat het team niet altijd goed functioneerde wanneer er druk gezet moest worden.
”Dat klopt, ik heb die wedstrijd gezien. De linies kwamen soms te ver uit elkaar te staan. Dat moeten we op het EK voorkomen, de ruimtes mogen niet te groot worden als de tegenstander de bal heeft. Daar hebben we ook op getraind.”

Is daarin voor jou een sturende rol weggelegd?
”Als ik speel dan moet ik dat wel een beetje op mij nemen. Vanuit mijn positie moet ik de aanvallers aansturen wanneer er druk gezet moet worden.”

De bondscoach heeft jou nog niet laten weten dat je speelt?
”Nee, dus daar kan ik nog niet van uit gaan. Zeker niet gezien de vele middenvelders die we hebben. Op aanvoerder Kevin Strootman na is niemand in die linie zeker van zijn plek.”

Bron: Nusport.nl

You must be logged in to post a comment Login