Clasie, Vilhena en Leerdam in actie bij nederlaag Jong Oranje

Jong Oranje heeft woensdagavond de laatste groepswedstrijd op het EK onder 21 met 3-0 verloren van Jong Spanje. Jordy Clasie, Tonny Vilhena en Kelvin Leerdam begonnen voor het eerst in de basis in de ploeg die geheel was gewijzigd ten opzichte van de afgelopen twee groepswedstrijden. Dit betekende dat Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi niet in actie kwamen.

Jong Oranje was voor de wedstrijd tegen Spanje al verzekerd van een plek in de halve finale. Door de nederlaag die woensdag werd geleden, eindigt Nederland op de tweede plaats in Groep B. Dit betekent dat de ploeg van coach Cor Pot het in de halve finale, die aanstaande zaterdag om 20.30 uur wordt gespeeld, moet opnemen tegen Jong Italië.

Jong Spanje was woensdag met name in de eerste helft sterker dan Jong Oranje en ging bij rust met 2-0 aan de leiding door doelpunten van Isco en Alvaro Morata. In de slotminuut van de wedstrijd bepaalde Alvara Vazquez de eindstand.