Nieuws

Clasie: ‘Vermeer is heel belangrijk voor ons’

on

De overstap van Kenneth Vermeer van Ajax naar Feyenoord deed veel stof opwaaien in voetballand. De goalie is in Rotterdam inmiddels wel volledig geaccepteerd. Ploeggenoot Jordy Clasie is maar wat blij met de aanwezigheid van Vermeer bij de Rotterdammers.

Volgens de aanvoerder van de Rotterdammers helpt Vermeer Feyenoord vooruit. “In de laatste wedstrijden is hij heel belangrijk voor ons. Op heel belangrijke momenten in een wedstrijd houdt hij de ballen tegen. Het is lekker als je zo’n keeper achter je hebt staan”, aldus Clasie in gesprek met De Telegraaf.

Tijdens de 0-1 zege op bezoek bij SC Cambuur hield Vermeer voor de derde keer in vier competitiewedstrijden zijn doel schoon. Met enkele reddingen was hij bovendien belangrijk voor de ploeg van trainer Fred Rutten. Feyenoord is, mede door Vermeer, bezig aan een opmars in de Eredivisie. De club staat nu derde, met zeven punten achterstand op koploper PSV. De Rotterdammers hebben bovendien de minst gepasseerde verdediging van de Eredivisie.

In gesprek met het Algemeen Dagblad liet Clasie weten dat het niet voor het eerst was dat Vermeer belangrijk was voor Feyenoord. “Dat was al zo vaak dit seizoen het geval.” Er is echter ook een punt van kritiek. Feyenoord scoorde pas vijftien keer. “We hebben volgens mij in de Eredivisie de meeste doelpogingen achter onze naam. En wij weten ook wel dat er vaker een bal in moet.”

Bron: Voetbalprimeur.nl

IMG_8316.PNG

You must be logged in to post a comment Login