Nieuws

CLASIE TEKENT VOOR 5 JAAR BIJ SOUTHAMPTON 

on

Jordy Clasie vertrekt na vijftien jaar bij Feyenoord. De club heeft met Southampton FC overeenstemming bereikt over een transfer van de 24-jarige middenvelder, die per direct de overstap maakt naar de club uit de Engelse Premier League. Daar wordt hij herenigd met Ronald Koeman en Graziano Pellè, die Clasie in 2014 voorgingen naar Southampton. Clasie onderging woensdag met succes een medische keuring in Engeland en zette achtereenvolgens zijn handtekening onder een vijfjarig contract. Bij Feyenoord had Clasie nog een contract tot 2018.
Met Clasie verliest Feyenoord een kind van de club. De geboren Haarlemmer wordt in 2000 als F-pupil opgenomen in de jeugdopleiding van Feyenoord en doorloopt deze tot en met het A1-elftal. Na een seizoen op huurbasis bij Excelsior krijgt de middenvelder tijdens de voorbereiding op het seizoen 2011-2012 van Feyenoord de kans bij het eerste elftal, die hij met beide handen aangrijpt. Onder Koeman verovert hij niet alleen direct een basisplaats, ook groeit hij uit tot een van de steunpilaren van Feyenoord.
Bij het legioen ontpopt Clasie zich al snel tot publiekslieveling, terwijl ook buiten De Kuip zijn prestaties niet onopgemerkt blijven. Tijdens zijn tweede seizoen bij de A-selectie volgt zijn debuut in het Nederlands elftal. Onder bondscoach Louis van Gaal speelt Clasie in 2014 zijn eerste WK, waar hij met Oranje knap een bronzen medaille verovert. Bij Feyenoord is hij op dat moment al benoemd tot aanvoerder, een rol die hij tot en met zijn allerlaatste wedstrijd als Feyenoorder met trots vervult.

‘Jordy heeft het geweldig gedaan bij Feyenoord’, stelt technisch directeur Martin van Geel. ‘Hij was de afgelopen vier seizoenen onafgebroken basisspeler, terwijl hij als aanvoerder een echt visiekaartje was van de club. Na vorig seizoen gaf hij zelf aan toe te zijn aan een volgende stap in zijn carrière. Voor hem is het fantastisch dat hij zijn loopbaan vervolgt in een grote competitie als de Premier League. We verliezen met Jordy een uitstekende speler, maar dit is een prima deal waar alle betrokken partijen zich goed in kunnen vinden. En in een eerder stadium hebben wij al ingespeeld op een eventueel vertrek van Jordy, door Marko Vejinovic aan te trekken.’

Clasie kwam tijdens vier seizoenen in Feyenoord 1 tot in totaal 155 wedstrijden voor de Rotterdamse club, verdeeld over de competitie (131 duels), het bekertoernooi (6) en Europees (18). In die 155 wedstrijden scoorde hij acht keer. Tijdens zijn Feyenoord-periode speelde hij in totaal 12 interlands voor het Nederlands elftal.
Volgende week donderdag 23 juli krijgt Clasie direct de kans om afscheid te nemen van het legioen. Die dag keert de middenvelder voor even terug in een uitverkochte Kuip, als hij het met zijn nieuwe club opneemt tégen Feyenoord. Voor de formatie van Giovanni van Bronckhorst is de ontmoeting met Southampton de traditionele openingswedstrijd van het nieuwe seizoen. Het duel begint om 20.00 uur. 

Bron: Feyenoord.nl

  

You must be logged in to post a comment Login