Nieuws

Clasie over Van Persie: “Hij was mijn voorbeeld”

on

Feyenoord-middenvelder Jordy Clasie is al jaren gecharmeerd van Manchester United-aanvaller Robin van Persie. Toen de 21-jarige Clasie nog een kleine jongen was en in de E-jeugd van Feyenoord speelde had hij al een zwak voor Van Persie, die van 2001 tot medio 2004 in de hoofdmacht van Feyenoord speelde.

“Robin van Persie was mijn favoriete speler. Niet omdat hij uit de eigen jeugd kwam, maar vanwege zijn stijl. Als kleine jongen heb je er nog niet echt verstand van, maar ik zag wel: hij is spectaculair. Van Persie brak door in dat seizoen, 2001/2002”, vertelde de reserveaanvoerder van Feyenoord tegen NUsport.

Clasie kan zich enkele dingen nog goed herinneren. “Tegen Ajax zorgde ik dat ik in het stadion zat, de Europese wedstrijden zag ik thuis vanaf de bank in Haarlem. Robin gaf tegen Internazionale een mooie voorzet op Van Hooijdonk. Dat werd een doelpunt.” Clasie had als jongen ook wel eens contact met Van Persie en heeft ook nog een foto met de spits.

“Hij was vriendelijk. Na de foto wa ik helemaal happy”, vervolgde Clasie, die zijn kamer vol met foto’s had hangen met spelers van het eerste van Feyenoord. “Ik hing ze op in mijn slaapkamer. Ik had een droom en dat was voetballen in de Kuip. Van Persie deed dat. Hij was mijn voorbeeld.”

Eén jaar na de foto kwamen Clasie en Van Persie elkaar weer tegen, toen beiden geblesseerd waren en in het krachthonk trainden. “Hij was ook geblesseerd. Hij deed zijn oefeningen niet in de Kuip, maar bij ons op Varkenoord. We praatten, over voetbal natuurlijk. Hij vroeg wie ik was, op welke positie ik speelde. Ik vroeg hem hoe ik sommige dingen op het veld moest doen.”

Sinds enkele maanden komt het duo elkaar bij het Nederlands elftal tegen. Ook dan spreken ze met elkaar. “Robin is verder dan ik. Zijn loopacties zijn perfect, soms net iets sneller ingezet dan ik het zie. Het klikt. Hij helpt me, zegt: ‘Als ik zo’n vooractie maak, kun je de bal diep geven.’ Dat onthoud ik voor de volgende keer”, aldus Clasie.

Bron: soccernews.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login