Nieuws

Clasie: ‘Ondanks de kritieken ben ik in mezelf blijven geloven’ 

on

Jordy Clasie arriveerde woensdagavond in Southampton als de nieuwste aanwinst van de nummer zeven van de Premier League. De elfvoudig international ondertekende een vijfjarig contract en verwezenlijkte een lang gekoesterde wens. ,,Dit was het moment, al zal ik Feyenoord altijd dankbaar blijven.”
In het vliegtuig van Schiphol naar Londen Heathrow keken Jordy Clasie en zijn zaakwaarnemer Wessel Weezenberg elkaar nog maar eens lachend aan. De aanvoerder van Feyenoord was op weg naar de medische keuring in Londen, de laatste stap op weg naar het zetten van een handtekening onder een miljoenencontract bij Southampton.
,,Ja, toen ging er wel iets door mij heen ja,” zegt de 24-jarige Haarlemmer, die de Engelse club een kleine dertien miljoen heeft gekost. ,,Ik heb vijftien jaar bij Feyenoord gespeeld en in die jaren waren er genoeg moeilijke momenten. Ik dacht terug aan de keren dat er werd gezegd dat ik het niet zou redden in het profvoetbal. Maar ik ben altijd in mezelf blijven geloven en nu zet ik de stap naar de Premier League.”
Clasie legde twee seizoenen geleden een aanbieding van Fiorentina naast zich neer en zag afgelopen zomer op de valreep af van een transfer naar FC Porto. Toen hij vorige week met Feyenoord neerstreek in Seefeld, wist hij dat er opnieuw volop belangstelling was. Maar het wachten was op het moment dat een club een officieel bod zou uitbrengen.

,,Op dinsdag gaf ik in Seefeld nog een interview aan jullie,” kijkt Clasie terug. ,,En toen was er echt nog niets concreet. Maar op zaterdag ging het plotseling snel. Southampton meldde zich en twee uur later lag er een eerste bod bij Feyenoord. Toen heb ik in overleg met Giovanni van Bronckhorst besloten om niet in actie te komen tegen Fortuna Düsseldorf. Nee, ik ben niet nerveus geworden de afgelopen dagen. Dinsdag waren de clubs er definitief uit en vervolgens kwam ik vanochtend persoonlijk tot een akkoord. Het is snel gegaan.”
En dus is hij met Weezenberg van Prime Sportbusiness op weg naar Engeland. Ook vader James Clasie is meegereisd. ,,Mijn vrouw en mijn zoontje Jace zijn achtergebleven in Nederland. Mijn vrouw hoopt deze maand te bevallen van ons tweede kindje. Vrijdag reis ik weer met Southampton naar Nederland voor een kort trainingskamp, met oefenwedstrijden tegen FC Groningen (zaterdag), Quick’20 (dinsdag) en Feyenoord (volgende week donderdag, red.). Als de kleine wordt geboren, ben ik in elk geval al in Nederland.”
Dat afscheid zal veel met hem doen. Clasie was de onbetwiste publiekslieveling in de Kuip. De liefde kwam volgens hem van twee kanten. ,,Ik voel dat de mensen mij deze stap gunnen,” zegt hij. ,,Ik heb altijd een band gevoeld met het Legioen. Feyenoord is een fantastische club, maar ik voelde dat het tijd werd om een volgende stap te zetten. De laatste maanden probeerde ik er in interviews ook maar niet omheen te draaien. Als de juiste club zou komen en Feyenoord zou de juiste transfersom krijgen, zou ik vertrekken. Dat Ronald Koeman bij Southampton zit, is cruciaal geweest.”

Want de kleine middenvelder en de manager van the Saints hebben een band met elkaar. Toen Koeman afscheid nam van Feyenoord, pinkte Clasie op het veld een traantje weg. ,,Dat zegt wel iets, hè. De manager is iemand die een grote rol heeft gespeeld in mijn ontwikkeling, ik ben blij dat wij weer met elkaar gaan werken. Ik ben een emotioneel mens en op momenten zoals toen op het veld komt dat helemaal naar boven. Ik hoop zelf ook op een mooi afscheid van de club waar ik groot ben geworden.”

In Southampton zet hij een handtekening onder een vijfjarig contract. Natuurlijk praat de speler niet over het bedrag dat hij zal opstrijken in die periode. Maar in de Premier League draaien ze hun hand niet om voor megasalarissen, al behoort Southampton nog tot het kleine rijtje clubs dat niet totaal over de top gaat qua betalingen aan spelers.

,,Ik heb altijd gezegd dat het ook een doel was om voor een mooie toekomst voor mijn broertje en vader te zorgen,” zegt Clasie. ,,Het maakt mij trots dat het nu is gelukt. Maar ik kies niet voor geld of hoge salarissen. Na al die jaren in Nederland en de eredivisie was het tijd voor een stap naar een mooie competitie. En met de Premier League en Southampton komt een wens uit.”
Clasie beseft dat hij zal moeten wennen. De vertrouwde Kuip ziet hij dus alleen op 23 juli nog wanneer Southampton op bezoek komt in Rotterdam voor een oefenwedstrijd. ,,En mijn familie komt pas naar Engeland als alles een beetje rustig is,” zegt hij. ,,Maar dit is precies wat ik wilde. De mensen bij Feyenoord snappen dat ik deze stap zet. In Engeland wil ik verder groeien als voetballer. Ik ken de verhalen van de jongens die in het verleden al de stap hebben gezet. Nu was het mijn beurt. En het Legioen hoeft nooit te twijfelen: Feyenoord is mijn club en dat zal altijd zo blijven.”

Bron: Ad.nl

  

You must be logged in to post a comment Login