Nieuws

Clasie kijkt vooruit: “De wedstrijd van het jaar, we weten wat ons te doen staat”

on

Feyenoord heeft zondag een makkelijke 3-0 zege behaald op PEC Zwolle. Jordy Clasie brak de ban middels een prachtige uithaal in de bovenhoek, maar ook hij baalde van de matige tweede helft.

“We hebben dit seizoen vaker zulke momenten gehad”, beaamde de middenvelder voor de camera van FOX Sports. “Een dramatische eerste helft en een goede tweede helft, vandaag was het andersom. In de tweede helft liepen we vaak achter de bal aan. Ik denk dat we niet goed stonden en konden geen druk zetten.”

“In het eerste half uur ging dat wel goed. We creëerden toen ook veel kansen, dat moesten we langer volhouden”, aldus Clasie. “Als het 0-0 staat, geef je misschien toch iets meer gas in een tweede helft. Dat mag niet gebeuren in onze situatie. Stel de 2-1 valt, dan kan je het nog heel moeilijk krijgen. Dat is voor ons iets om aan te werken.” 

Clasie kijkt nu alweer uit naar Ajax – Feyenoord volgende week zondag. “Het is duidelijk dat Ajax een stuk beter voetbal speelt. Het gemak waar zij mee winnen, daarmee hebben wij het moeilijk. Het is altijd een wedstrijd op zich. De wedstrijd van het jaar, we weten wat ons te doen staat.”

Bron: Soccernews.nl

Aanbevolen voor jou