Nieuws

Clasie: ‘Jaar bij Excelsior heeft mij gevormd’

on

Voordat Jordy Clasie uitgroeide tot een onmisbare schakel bij Feyenoord, zette de middenvelder zijn eerste stappen in het profvoetbal bij stadsgenoot Excelsior. Zaterdag staan de twee clubs tegenover elkaar. De international van Nederland verwacht geen eitje.

Clasie werd in het seizoen 2010/11 uitgeleend aan Excelsior, dat toen ook in de Eredivisie speelde. De kleine regisseur kijkt met veel genoegen terug op dat jaar. “Het jaar waarin ik mijzelf heb kunnen laten zien. Daar kon ik wennen aan het niveau, aan het fysieke van de Eredivisie. Dat is heel belangrijk geweest”, vertelt hij tegen RTV Rijnmond.

“Het heeft mij gevormd tot de speler die ik nu ben”, vervolgt Clasie. “Direct vanaf de jeugd naar het Eredivisie-voetbal. Het was een prachtig jaar, ik heb veel te danken aan de spelers van toen en de trainer (Alex Pastoor, red). We speelden goed voetbal en het was gezellig. Iedereen heeft daar een grote ontwikkeling doorgemaakt.”

Met Feyenoord gaat Clasie nu op bezoek op Woudestein, waar Excelsior uitstekend presteert en pas één keer verloor. “Ze zijn moeilijk te verslaan, verloren thuis alleen van Zwolle. Maar ze hebben een leuke ploeg met spelers die echt graag willen. Ze willen zich bewijzen, vooral ook tegen ons. Wij moeten van eigen kracht uitgaan en echt honderd procent strijd leveren, anders wordt het lastig.”

Bron: Voetbalprimeur.nl

IMG_7176.PNG

You must be logged in to post a comment Login