Nieuws

Clasie is fit voor duel tegen Letland

on

Jordy Clasie speelde afgelopen zomer zijn laatste van in totaal tien interlands. Mogelijk komt daar zondag tegen Letland een elfde bij. De middenvelder is fit.

De 23-jarige Clasie bleef op het WK in Brazilië lang zonder speeltijd, maar toen zijn moment kwam, bleek hij van waarde. Als invaller tegen Argentinië en als basisspeler tegen Brazilië maakte de middenvelder een uitstekende indruk. Na het WK bleef een volgend optreden in Oranje achterwege.

Voor de eerste twee interlands onder Guus Hiddink tegen Italië en Tsjechië meldde hij zich af met hamstringklachten, tegen Kazachstan en IJsland kreeg hij geen speelminuten en tegen Mexico ontbrak hij weer vanwege hamstringklachten. Zondag kan hij in het cruciale duel met Letland zijn debuut onder Hiddink maken.

“Ik ben fit en voel me goed”, vertelde de middenvelder vrijdag in Noordwijk aan Goal. “Ik had last van mijn rechterhamstring, maar heb gisteren en vandaag volledig meegetraind. Ik ben volledig hersteld.”

Of zijn fitheid gelijk een basisplaats oplevert, is nog de vraag, maar met het afvallen van Nigel de Jong heeft Clasie wel een concurrent minder. “Dat klopt, maar er zijn meer jongens die met de punt naar achteren op het middenveld kunnen spelen”, aldus Clasie. “Ik weet nog van niks. De bondscoach zal de komende dagen een keuze maken. Ik hoop in ieder geval minuten te maken.”

“Hoe meer opties voorin, hoe beter”

Clasie zette de stijgende lijn van het slot van het WK voort bij Feyenoord. De Haarlemmer oogt sterker, scherper en beter dan ooit. De volgende stap kan een basisplaats bij Oranje zijn. “Ik moet me blijven laten zien bij mijn club en moet me bewijzen op de trainingen. Positief is dat ik sinds het WK altijd ben opgeroepen als ik fit was. Dat is al een verbetering ten opzichte van de afgelopen jaren.”

Oranje speelt zondag tegen Letland mogelijk met twee centrumspitsen, Robin van Persie en Klaas-Jan Huntelaar, en twee man op de vleugels. Clasie denkt met dit systeem een bijdrage te kunnen leveren. “In balbezit ben ik op mijn sterkst. Ik kan andere spelers aan het werk zetten. Hoe meer opties voorin om aan te spelen, hoe beter. Dat ligt me. Ik ben er klaar voor als de trainer me nodig heeft.”

Bron; goal.com

IMG_6944-0.PNG

You must be logged in to post a comment Login