Nieuws

Clasie: ‘Ik zal meer mijn mond open moeten doen’

on

Jordy Clasie denkt dat hij nog wel het een en ander kan leren om de perfecte aanvoerder van Feyenoord te zijn. De middenvelder is vereerd dat hij de band in ieder geval de rest van het seizoen mag dragen.

Clasie krijgt de band omdat Graziano Pellè zich met zijn gedrag onmogelijk heeft gemaakt als captain. Clasie hoorde het nieuws maandagmiddag in Huis ter Duin, waar hij met het Nederlands elftal is. Hij had de eerste oproep van Ronald Koeman gemist. “Toen ik Koeman eenmaal aan de lijn had, legde hij de situatie uit en kreeg ik te horen dat ik de aanvoerdersband ga dragen”, aldus Clasie in gesprek met Metro.

“Hoe ik reageerde? Ik zei oke, haha. Meer kan ik er niet op zeggen. Ja, dat het een eer is om aanvoerder van zo’n mooie club te zijn”, vervolgt de kleine middenvelder. “In de laatste acht wedstrijden van de competitie ga ik proberen gewoon mijn eigen spel te spelen, maar ik zal meer mijn mond open moeten doen. Daarin ben ik al redelijk gegroeid, maar als aanvoerder zal ik nog meer moeten praten. Binnen het veld heb ik dat zeker in mij, maar daarbuiten moet ik nog veel leren.”

“Graziano staat echt voor zijn team en spreekt namens de rest van de spelers. Als er iets aan de hand is, neemt hij het woord. Ik ben benieuwd hoe ik me daarin kan ontwikkelen”, aldus Clasie, die het niet gek vindt dat hij de band niet eerder al kreeg, bijvoorbeeld toen Stefan de Vrij geen aanvoerder meer was. “Ik heb toen wel met Koeman om de tafel gezeten, omdat hij dacht dat ik me gepasseerd zou voelen als hij Graziano zou aanwijzen. Maar dat was zeker niet het geval. De trainer legde toen uit dat het het beste voor het team was dat Graziano het zou worden en daar kon ik me volledig in vinden.”

Bron: voetbalprimeur.nl

20140304-100441.jpg

You must be logged in to post a comment Login