Nieuws

Clasie: ‘Ik kreeg kramp, het was geen blessure’

on

Jordy Clasie was blij na de zege van Nederland op Brazilië. Door de 0-3 zege eindigde Oranje als derde op het WK in Brazilië. Feyenoord-middenvelder Clasie mocht in de basis beginnen en was blij met het vertrouwen van bondscoach Louis van Gaal.

“Ik kreeg vrijdag te horen dat ik zou gaan spelen. Of ik verbaasd was? Ik had niet meer verwacht dat ik een basisplek zou krijgen. De Jong was daarentegen niet beschikbaar en Van Gaal had een paar keuzes om te maken: of De Guzman, of Blind naar het middenveld of ik. Uiteindelijk heeft hij voor mij gekozen en daar was ik blij mee”, vertelde de 22-jarige tegen NOS.

Clasie kon het duel niet uitspelen. Vlak voor tijd werd hij vervanger door Joël Veltman. “Ik kreeg kramp, het was geen blessure”, vervolgde de Feyenoorder, die tevreden was over het feit dat Nederland won. “Dit geeft een stuk beter gevoel, laat dat duidelijk zijn. We hadden met z’n allen afgesproken dat we het toernooi graag goed wilden afsluiten en dat hebben we gedaan.”

“Ik heb bijna een hele wedstrijd gespeeld en ik ben heel blij mee dat ik mijn minuten heb mogen maken en dat we derde zijn geworden”, zo zei Clasie verder. Hij keek met een aardig gevoel terug op zijn eigen wedstrijd. “Ik wil niet zeggen dat ik een topwedstrijd heb gespeeld, maar ik voelde me goed in het veld. Ik ben trots dat ik heb mogen spelen.”

Na de uitschakeling tegen Argentinië in de halve finale lieten velen weten dat de troostfinale eigenlijk afgeschaft zou moeten worden. Clasie was er wel blij mee. “Achteraf wel. Dat is denk ik het beste antwoord. Na Argentinië, als je verliest, heb je er geen zin in, maar dat was die dag. Vanaf de ochtend erna hebben we op ons op deze wedstrijd gefocust. We wilden het toernooi goed afsluiten en we hebben gewonnen, dus dat is mooi.”

Bron: Soccernews.nl

20140713-115005-42605650.jpg

You must be logged in to post a comment Login