Nieuws

Clasie: ‘hopelijk kunnen we vertrouwen tanken’

on

Voor Feyenoord staat er in de bekerwedstrijd tegen FC Dordrecht van donderdagavond meer op het spel dan alleen een plek in de derde ronde van het bekertoernooi. Hoewel het belangrijkste is dat een goed resultaat wordt behaald, hoopt de ploeg daarnaast voetballend gezien een stap vooruit te zetten ten opzichte van de afgelopen weken. ‘Hopelijk kunnen we wat vertrouwen tanken’, zegt middenvelder Jordy Clasie, vooruitblikkend op de wedstrijd.

‘Natuurlijk leeft het bekertoernooi bij ons. Dat geldt voor elke prijs die we kunnen pakken’ Clasie verwijst daarbij naar de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht van afgelopen zondag, die weliswaar met 1-0 werd gewonnen, maar waarna duidelijk was dat het voetballend beter moet bij Feyenoord. ‘Misschien helpt een goede overwinning op FC Dordrecht ons op het goede spoor’, zei Clasie. ‘Hopelijk kunnen we voetballend gezien tegen FC Dordrecht een stap vooruit zetten, zodat we die lijn aanstaande zondag tegen ADO Den Haag kunnen doortrekken in de competitie.’

De middenvelder verwacht hoe dan ook geen makkelijke wedstrijd. ‘FC Dordrecht is niet voor niets periodekampioen geworden’, vertelt hij. ‘Hun trainer heeft al aangekondigd tegen ons vol op de aanval en met druk vooruit te willen spelen. Dordrecht heeft niets te verliezen, terwijl wij moeten winnen. De druk ligt dus bij ons. Wij moeten het laten zien.’

‘Tegen clubs uit de eerste divisie of Topklasse is het vaak lastig voetballen’, vervolgt Clasie. ‘Als wij met 2-0 winnen, vinden mensen dat normaal, als we met 4-0 winnen ook. Terwijl gelijkspelen of verliezen een schande is. Zo werkt het in het voetbal en dat is ook logisch. Daarom moeten we er tegen Dordrecht als team vol voor gaan en veel druk vooruit zetten.’

Clasie hoopt dat Feyenoord dit seizoen een serieuze gooi kan doen naar de titel in het bekertoernooi, nadat de ploeg vorig seizoen in de kwartfinale werd uitgeschakeld door PSV. ‘Natuurlijk leeft het bekertoernooi bij ons. Dat geldt voor elke prijs die we kunnen pakken. De afgelopen jaren hebben we geen prijzen gewonnen, dus iedereen is gretig om daar dit seizoen verandering in te brengen.’

Trainer Ronald Koeman kan donderdag tegen FC Dordrecht geen beroep doen op Stefan de Vrij. De verdediger is geschorst vanwege de gele kaarten die hij kreeg tijdens het vorige bekerseizoen.

DE TEGENSTANDER

Ondanks een 0-2 nederlaag tegen Willem II pakte FC Dordrecht tijdens de afgelopen speelronde de eerste periodetitel in de eerste divisie. Die ‘prijs’ is een gevolg van het uitstekende beleid dat de afgelopen jaren wordt gevoerd aan de Krommedijk. Niet voor niets schreef trainer Harry van den Ham het succes van zijn ploeg voor een belangrijk deel toe aan technisch manager Marco Boogers. ‘Hij is altijd in staat om uit het niets spelers tevoorschijn te halen’, zei Van der Ham over hem.

Ook aan het begin van dit seizoen had Boogers weer een zware opgave voor de boeg. Met een beperkt budget moest Boogers op creatieve wijze op zoek naar goede vervangers voor enkele vertrokken basisspelers. Dat hij hier prima in slaagde, blijkt uit de uitstekende competitiestart die FC Dordrecht achter de rug heeft. De ploeg won zes van de eerste negen duels, met als absolute uitschieter de 5-0 overwinning die werd geboekt op het na vorig seizoen gedegradeerde VVV-Venlo. Die resultaten waren voldoende voor FC Dordrecht om de eerste periodetitel sinds 2009 binnen te slepen.

Ook Feyenoord ondervond dit seizoen de kracht van FC Dordrecht. De ploeg van trainer Ronald Koeman kwam tijdens de voorbereiding op de competitie niet verder dan een 1-1 gelijkspel en in het oefenduel werd zichtbaar dat Feyenoord het moeilijk had met het vroege druk zetten van de thuisploeg. In aanloop naar de bekerontmoeting van komende donderdag liet Van der Ham al voorzichtig doorschemeren een soortgelijke strijdwijze te gaan hanteren, waarbij zijn ploeg moet uitgaan van eigen kracht.

Uit de woorden van de hoofdcoach blijkt dat FC Dordrecht met veel vertrouwen afreist naar De Kuip. Hoewel de Rotterdammers in de ogen van Van der Ham torenhoog favoriet zijn voor het duel in de tweede ronde van de KNVB beker, zal zijn ploeg goed voor de dag willen komen en alles uit de kast halen om voor een bekerstunt te zorgen.

Feyenoord – FC Dordrecht
Donderdag 26 september om 20.45 uur in De Kuip
Scheidsrechter: Higler

Seizoenkaarthouders hebben gratis toegang tot de bekerwedstrijd tegen FC Dordrecht. Daarnaast zijn er nog kaarten verkrijgbaar in de vrije verkoop, vanaf € 15,00 per stuk. Kijk voor meer informatie over kaartverkoop of om direct tickets te bestellen op www.feyenoord.nl/tickets.

Bron: Feyenoord.nl

20130925-180238.jpg

You must be logged in to post a comment Login