Nieuws

Clasie heeft absoluut geen spijt dat hij bij Feyenoord gebleven is

on

Het contrast is groot. Nooit was Jordy Clasie (23) bij Feyenoord zo bepalend als dit seizoen. Toch dreigt voor de Rotterdammers een bijrol in de Eredivisie. De aanvoerder van Feyenoord was in het AD Spelersklassement de beste in de maand januari. ,,Wat ik zeker weet, is dat ik hier de komende maanden nog voetbal. Verder kan ik er geen zinnig woord over zeggen.”

Jordy Clasie knikt in de brasserie van De Kuip. In het Maasgebouw heeft hij zojuist geposeerd met de schaal die hij heeft gekregen omdat hij in het AD Spelersklassement de meest constante speler was in de maand januari. In alles blinkt hij dit seizoen uit, maar het maken van doelpunten behoort niet tot de specialiteit van het huis.

,,Dat is iets dat gewoon moet verbeteren”, zegt Clasie. ,,Een verdedigende middenvelder is er in eerste instantie natuurlijk niet om veel te scoren. Bij andere clubs lopen er jongens rond op die positie die de vrije trappen en strafschoppen nemen, maar dat doe ik ook niet. Sergio Busquets, misschien wel de allerbeste verdedigende middenvelder, scoort ook zelden. Maar dat neemt niet weg dat ik meer moet scoren. Alleen ga ik daar niet op een geforceerde manier naar op zoek. Ik ben in eerste instantie de controleur, ik moet de balans bewaken. Ik ga niet plotseling uit alle hoeken en standen op het doel schieten.”

De ijzersterke start van Clasie na de winterstop heeft hem inmiddels ook de koppositie in de algemene rangschikking van het AD Spelersklassement opgeleverd, met Karim El Ahmadi en Georginio Wijnaldum als eerste belagers. Een vertrek uit De Kuip komende zomer lijkt onvermijdelijk, want de scouts in Europa volgen zijn prestaties op de voet.

Clasie praat liever niet over zijn toekomst, simpelweg omdat er niets te melden valt. ,,Laat ik het zo zeggen: ook ik heb ambities en dromen, zoals iedereen. Maar een transfer? De situatie is niet zo dat ik denk: ‘nu moet het echt gebeuren’. Ik wil er ook helemaal niet op een geforceerde manier mee omgaan. Als het moment daar is, is het daar. En zo niet, dan niet. Dat klinkt nuchter, maar zo sta ik er ook in. Het feit dat ik heel erg gehecht ben aan mijn naaste familie, zal geen rol spelen bij een besluit om in de Kuip te blijven of weg te gaan. Al zal ik nooit alleen naar het buitenland gaan. Mijn gezin gaat altijd mee.”

FC Porto dacht hem afgelopen zomer op te kunnen halen in Rotterdam, zoals een jaar eerder Fiorentina al een bod deed op de kleine middenvelder. Clasie bleef in De Kuip, maar weet dat er wederom geen hoofdprijs op hem ligt te wachten. ,,Het is echt fantastisch voor Bruno Martins Indi dat hij er met FC Porto gewoon na de winterstop nog bij is in de Champions League”, zegt Clasie. ,,Maar ik heb absoluut geen spijt dat ik in De Kuip ben gebleven, ook al liggen we in de competitie ver achter op PSV en Ajax. Bovendien spelen we deze maand nog twee prachtige wedstrijden tegen AS Roma. Ook de spelers lezen de berichten dat er gewoon vijfduizend supporters meereizen naar Italië. Schitterend.”

Eerst wacht vanavond Heerenveen in het Abe Lenstra Stadion. Feyenoord heeft nummer 2 Ajax in het vizier. ,,Maar ook praten over de jacht op plek twee heeft geen zin. We hebben in januari tegen FC Twente, Ajax en ADO Den Haag gespeeld. Die wedstrijden hebben we goed gespeeld, op de tweede helft tegen ADO na. Niet alleen ik, maar het volledige elftal. We voelen voortdurend dat wij beter zijn dan de tegenstander. We willen deze lijn doortrekken en dan zien we waar het zal eindigen.”

Bron: Ad.nl

(null)

You must be logged in to post a comment Login