Nieuws

Clasie: ‘Feyenoord beter dan vorig jaar’

on

Jordy Clasie denkt dat Feyenoord beter is dan vorig seizoen rond deze tijd. “Als je ziet hoe wij de laatste tijd draaien, kun je dat wel concluderen”, zegt de vice-aanvoerder van de Rotterdammers tegen NUsport. “We worden steeds beter.”

En dat ondanks al die wisselingen van de wacht. Jullie hebben de boel snel weer op de rit.
“Zeker weten. Ik denk dat we als team momenteel heel veel vertrouwen hebben. Vooral Graziano Pellè is heel belangrijk voor ons. Niet alleen door zijn doelpunten, ook door de vele ballen die hij als spits kaatst en teruglegt. De andere spelers kunnen zich daar op instellen, waardoor ons positiespel goed verzorgd is.”

Vorig seizoen hadden jullie ook een spits die een megarol vervulde.
“Ja. We mogen John (Guidetti) natuurlijk niet tekort doen. Hij heeft vorig seizoen heel voor ons betekend, op zijn manier. Maar ook Graziano vult de spitsenrol heel goed in, als aanspeelpunt. Je ziet hem met de week belangrijker worden.”

Guidetti was behalve op het veld ook erg aanwezig in de kleedkamer. Hoe is dat met Graziano?
“Hij is wat rustiger. Dat is logisch. Veel drukker dan John vind je ze niet snel, die jongen is qua persoonlijkheid uniek. Maar ook Graziano is in de kleedkamer van groot belang. Hij is 27 jaar, behoort tot een van de ouderen. Net als Joris Mathijsen en Ruben Schaken praat hij heel veel met de jonge jongens. Dat is alleen maar goed voor onze talenten; dat we mannen in het team hebben die hen helpen en steunen.”

Jullie hebben drie keer op rij de nul gehouden. Daarmee is de kritiek op de verdediging verstomd.
“Tot de wedstrijd tegen Roda JC klaagden we allemaal dat we te veel doelpunten tegen kregen, vooral uit spelhervattingen. Nu we die met zonedekking verdedigen, gaat het een stuk beter. We geven steeds minder weg.”

Het middenveld staat ook goed. Tonny Vilhena heeft zich moeiteloos ingepast.
“Zeker. Iedereen wist natuurlijk al dat Tony een groot talent is. Als je hem zaterdag tegen RKC weer zag spelen, bij vlagen… Je ziet dat hij een grote toekomst tegemoet gaat. Ik ben blij dat hij nu naast me op het middenveld staat. We beginnen elkaar en Lex (Immers) steeds beter te vinden. Al denk ik dat we nog beter kunnen.”

Het gat met de nummer één is nog maar vier punten. Wat zit er dit seizoen in het vat voor Feyenoord?
“We moeten niet te ver vooruitkijken en gewoon van wedstrijd tot wedstrijd blijven leven. De komende drie duels tot de winterstop moeten we winnen om mee te gaan doen om de bovenste plaatsen. Gezien ons programma moet dat kunnen lukken, zeg ik met alle respect voor de eerstvolgende tegenstanders.”

Is het al tijd om de doelstelling naar boven toe bij te stellen?
“Nee. We richten ons gewoon op het bereiken van Europees voetbal, net als vorig seizoen. Toen hebben we uiteindelijk hoge ogen gegooid en zijn we tweede geworden, doordat we een lange reeks ongeslagen bleven. Hopelijk kunnen we dit seizoen weer zo’n serie neerzetten. Dan is alles mogelijk, al wil ik nog niet over een kampioenschap praten. Daarvoor is het echt nog veel te vroeg.”

Bron: Nusport.nl

You must be logged in to post a comment Login