Nieuws

Clasie: ‘De sfeer zal volgende week gigantisch zijn’

on

Jordy Clasie weigert te genieten van de knappe remise van Feyenoord op bezoek bij AS Roma. Het vizier van de kleine aanvoerder was na afloop alweer gericht op volgende week donderdag.

Dan komt Roma op bezoek in De Kuip. Feyenoord heeft aan een doelpuntloos gelijkspel genoeg voor een plek in de achtste finales. “Die 1-1 in Rome geeft ons een even mooie als linke uitgangspositie”, weet Clasie, die werd bekeken door een mooie club, in gesprek met Voetbal International. “Spelen voor 0-0 is lastig, dus zullen wij gewoon voor de winst gaan. Anders dan dat kunnen we niet.”

“We moeten echt oppassen”, vervolgt de maestro, zoals de Italiaanse kranten hem na afloop beschreven. “AS Roma heeft gewoon een fantastisch elftal. Kijk naar hoe Francesco Totti gisteren speelde voor rust, zo slim. Je zag hoe hij een paar keer in één beweging spelers lanceerde waardoor wij uit positie waren en Roma gevaarlijk kon worden. Dát is Italiaans. Ze geven je ruimte en het gevoel dat je lekker aan het ballen bent en slaan dan ineens toe.”

Feyenoord groeide in het Stadio Olimpico in de wedstrijd, nadat de ploeg van trainer Fred Rutten voor rust weinig te vertellen had. “Tijdens de eerste helft hadden we problemen met hun spel, daarna niet meer. Wij hebben gedaan wat we hadden afgesproken: hun geweldige middenveld met De Rossi, Pjanic en Nainggolan onder druk zetten, ze niet in hun spel laten komen.”

Clasie: “Zó moeten we het ook doen in Rotterdam. Uitgaan van eigen kracht en zorgen dat we Roma geen ruimte geven. Ons voordeel is dat uitdoelpunt, het feit dat we heel goed op balbezit kunnen spelen én De Kuip. De sfeer zal gigantisch zijn en dat voelen wij als spelers natuurlijk ook. Dat geeft ons extra power voor het bereiken van de laatste zestien in de Europa League.”

Bron: voetbalprimeur.nl

(null)

You must be logged in to post a comment Login