Nieuws

Clasie: ‘De laatste vijf wedstrijden zijn lastig’ 

on

Jordy Clasie is van mening dat Feyenoord zich vooralsnog niet moet richten op het behalen van de tweede plaats. Na de overtuigende 4-1 zege bij AZ en het 1-1 gelijkspel van nummer twee Ajax tegen FC Utrecht bedraagt de achterstand op de Amsterdammers weliswaar zes punten, maar Clasie weigert daarnaar te kijken.

“Je moet altijd een doelstelling hebben, maar het is voor ons belangrijk om ons op plek drie te richten,” zegt de aanvoerder van Feyenoord na de winstpartij in Alkmaar tegenover RTV Rijnmond. “We staan nu zeven punten los na een goede overwinning, maar we moeten wel scherp blijven en met onze beide benen op de grond blijven staan. De laatste vijf wedstrijden zijn lastig en moeten we zien als een finale. Het is nog niet gespeeld.”

De 23-jarige Clasie had niet verwacht dat het zijn ploeg zo makkelijk zou vergaan in Noord-Holland. “Dat kan iedereen beamen. Normaal is AZ-uit een hartstikke lastige wedstrijd. Daar win je niet zomaar. Als je vandaag de verhoudingen zag, dan was dat nu wel het geval. We hadden de score sneller moeten uitbreiden, maar nog voor rust deel je de genadeklap uit. Dan wordt het makkelijker,” vervolgt de controlerende middenvelder.

Oranje

Clasie beleefde vorige week een teleurstellende periode met het Nederlands elftal. De geboren Haarlemmer werd door bondscoach Guus Hiddink gepasseerd voor de wedstrijd tegen Turkije en moest geblesseerd afhaken voor de vriendschappelijke interland met Spanje. “Daar ben ik teleurgesteld over. Het is een keuze van de trainer en dat moet je accepteren, maar mijn relatie met de trainer zal er niet slechter op worden.”

De verhalen dat Clasie het trainingskamp van Oranje verliet omdat hij teleurgesteld was, drukt hij de kop in. “Mensen van buitenaf moeten niet te snel speculeren. Ik zal dat nooit doen. Na overleg met de dokter en de trainer ben ik weggegaan,” aldus Clasie.

Bron: Rijnmond.nl

  

You must be logged in to post a comment Login