Nieuws

“Cissé kan zich wellicht nog in de kijker spelen”

on

Alsof er niets veranderd is, draaide het woensdag bij de eerste Feyenoord-training vooral om Graziano Pellè. De Italiaanse spits wordt in verband gebracht met een transfer naar Zenit. Maar Feyenoord heeft niets van de Russische club gehoord.

“Nee, Zenit heeft niet gebeld”, zegt technisch directeur Martin van Geel in gesprek met NUsport. “En er is ook geen andere club die naar Pellè heeft geïnformeerd.”

“Ik hoop ook dat hij langer bij Feyenoord blijft. Hij is de ideale spits voor ons. En laten we niet vergeten dat komend seizoen pas zijn eerste contractjaar in Rotterdam wordt, vorig jaar huurden we hem van Parma.”

Pellè is niet de enige Feyenoorder voor wie vooralsnog geen interesse is. “Het is op dat vlak erg rustig deze zomer”, aldus Van Geel. “Ik lees over interesse van AC Milan in Bruno Martins Indi. Maar van Milan hebben we niets gehoord. Ook rond Jordy Clasie is het stil. En wij hebben op onze beurt geen contact opgenomen met Fenerbahçe over Dirk Kuijt. Ik begrijp niet waar dat gerucht vandaan komt.”

Een opvallende naam woensdag op de eerste training in De Kuip was die van Sekou Cissé. De Ivoriaan kwam in 2009 voor ruim drie miljoen euro over van Roda JC, maar maakte de hoge verwachtingen in Rotterdam nooit waar.

Cissé, wiens contract in 2014 afloopt, mag daarom al langer weg. Desalniettemin is de kans volgens Van Geel aanwezig dat hij begin dit seizoen speelminuten gaat maken. “Sekou heeft zijn kwaliteiten en de positie links voorin is dun bezet. Jean-Paul Boëtius is nog herstellende van zijn blessure en Elvis Manu, die terugkeert van Excelsior, begint met vier wedstrijden schorsing aan de competitie.”

“Het kan dus dat Cissé speelminuten krijgt. Misschien komt er daardoor ook belangstelling voor hem, want op dit moment is dat er niet. Mocht die andere club komen, dan staan wij niet onwelwillend tegenover een transfer. Anders loopt Cissé volgend jaar zomer transfervrij de deur uit.”

Feyenoord staat volgens Van Geel ook niet onwelwillend tegenover een vertrek van Kaj Ramsteijn en Anass Achahbar. “Maar zij mogen op huurbasis een seizoen lang ervaring opdoen bij een andere club.”

Ramsteijn en Achahbar zijn waarschijnlijk niet de enigen. Er trainden woensdag met onder anderen Matthew Steenvoorden, Jordy van Deelen en Joey Sleegers een aantal jonge, nieuwe gezichten mee, waarvan het de vraag is of zij bij de A-selectie van Feyenoord blijven.

“Als de internationals terug zijn, hebben we een groep van 29 spelers. Dan kijken we wie van die jonge jongens afvallen. Sleegers willen we komend seizoen sowieso hier bij Feyenoord houden. Hij zal waarschijnlijk vooral gaan spelen bij Jong Feyenoord/Excelsior, maar blijven trainen met de A-selectie.”

Dat het momenteel erg rustig is op transfergebied bij Feyenoord, vindt Van Geel geen probleem. “Ik hoop zelfs dat het zo rustig blijft. Op dit moment lijkt het er sterk op dat er weinig gaat veranderen in de selectie.”

Ook als het gaat om het aantrekken van spelers valt er volgens de technisch directeur voorlopig weinig van Feyenoord te verwachten. “De financiële middelen zijn er niet. We kunnen hooguit een speler huren. Of een transfervrije speler halen. Maar het is heel moeilijk om een transfervrije speler vast te leggen die daadwerkelijk van toegevoegde waarde is.”

Die situatie verandert zodra Feyenoord een speler voor het gewenste bedrag verkoopt. “Dat is de winst die we gemaakt hebben in vergelijking met eerdere seizoenen. Mochten we een transfersom krijgen, dan kunnen we een deel daarvan investeren in een nieuwe speler.”

Bron: Nusport.nl

You must be logged in to post a comment Login