Nieuws

Chris Gyan op 43-jarige leeftijd overleden

on

Chris Gyan is op 43-jarige leeftijd overleden. De altijd goedlachse oud speler van Feyenoord speelde van 1997 tot 2007 bij de Rotterdammers.

Feyenoord ontdekte Gyan op het jeugd WK in 1995. Samen met zijn Ghanese landgenoot Patrick Allotey, in 2007 ook al op veel te jonge leeftijd overleden, kwam hij naar Rotterdam. Nadat Gyan in 1997 eerst een halfjaar op huurbasis voor Excelsior speelde, ontwikkelde hij zich tot vaste reserve in het eerste van Feyenoord. Zijn beste en meest memorabele wedstrijd speelde hij op 8 mei 2002: de UEFA-Cup finale tegen Borussia Dortmund.

Na zijn carrière kwam Gyan, die intussen de Nederlandse nationaliteit had verkregen, in financiële problemen. Via een sponsor van Feyenoord kreeg Gyan de mogelijkheid om in de haven van Rotterdam te werken. Helaas moest de verdediger stoppen met zijn werkzaamheden, omdat hij last kreeg van epilepsie.

Om zijn financiële zorgen te verlichten, startte een groep supporters een inzamelingsactie. In november 2021 werd bekendgemaakt dat Gyan aan kanker leed, waaraan hij nu helaas aan is overleden.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply