Nieuws

Champions League levert Feyenoord 25 miljoen op

on

Feyenoord kan naar schatting bijna 25 miljoen euro tegemoet zien van de Europese voetbalbond UEFA voor de deelname aan de Champions League.

De landskampioen pakte in de laatste groepswedstrijd tegen Napoli de eerste drie punten (2-1) en daarmee een overwinningspremie van 1,5 miljoen euro. Het betekent een mooi extraatje voor de Rotterdamse club.

Alle deelnemers aan het hoofdtoernooi van de Champions League ontvangen een startbedrag van 12,7 miljoen euro. Een overwinning levert nog eens 1,5 miljoen euro op, een gelijkspel is 500.000 euro waard. Feyenoord verloor vijf van de zes wedstrijden, maar ontvangt als enige Nederlandse deelnemer aan de Champions League nog eens een slordige 8 tot 9 miljoen euro uit de zogeheten marketingpool van de UEFA, waar onder meer de tv-gelden in zitten.

PSV verdiende vorig seizoen bijna 23 miljoen euro in de Champions League. Ook de Eindhovense club vloog er toen al in de groepsfase uit. PSV pakte door twee remises twee keer een half miljoen euro. De Brabanders ontvingen 9,3 miljoen uit de marketingpool.

Bron: Ad.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login