Nieuws

Casper van Eijck winnaar ‘Gouden Mossel’

on

Prof. dr. Casper van Eijck is de winnaar geworden van de 24ste ‘Gouden Mossel’, een onderscheiding die jaarlijks wordt uitgereikt aan een persoon die veel voor de stad Rotterdam heeft betekend. De clubarts van Feyenoord nam zijn prijs maandagmiddag persoonlijk in ontvangst tijdens een drukbezochte receptie op een partyschip dat lag aangemeerd voor brasserie Kaat Mossel.

Van Eijck ontving zijn prijs niet alleen voor zijn werk als clubarts, maar tevens voor zijn werkzaamheden voor ‘Support Casper’, een campagne van ‘Stichting Overleven met Alvleesklierkanker’. Hij zet zich als chirurg bij het Erasmus MC zo ook buiten de operatiekamer in voor baanbrekend onderzoek naar betere behandelmethoden bij patiënten met alvleesklierkanker. Naast Van Eijck ontving ook burgemeester Ahmed Aboutaleb een Gouden Mossel.

Eerdere winnaars
Met zijn onderscheiding treedt Van Eijck in de voetsporen van diverse prominente Feyenoorders. Eerdere winnaars van de onderscheiding waren onder meer Gerard Meijer, Giovanni van Bronckhorst, Mario Been, Dirk Kuyt, Bert van Marwijk, Coen Moulijn en Fred Blankemeijer. De prijs ging daarnaast regelmatig naar bekende personen buiten de sport, zoals André van Duin, Ivo Opstelten en Richard Groenendijk.

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou