Nieuws

Carlo de Leeuw hield van Feyenoord en dat gevoel was wederzijds

on

Vorig jaar 13 februari overleed materiaalman Carlo de Leeuw. Diezelfde avond knokte Feyenoord zich in een memorabele wedstrijd met een groots eerbetoon aan De Leeuw naar de halve finale van de KNVB Beker. Het Algemeen Dagblad sprak onlangs met de vrouw van Carlo de Leeuw, Charlotte.

Volgens het AD hield Carlo van Feyenoord en dat gevoel was wederzijds. Na zijn loopbaan keerde hij in 2000 terug als materiaalman. Altijd recht voor z’n raap.

De Leeuw overleed bijna een jaar geleden aan de gevolgen van tongkanker. De Leeuw vocht, maar streed een ongelijke strijd. De ochtend van het overlijden moest teammanager Bas van Noortwijk de spelers van Feyenoord vertellen dat De Leeuw was gestorven. De spelers en staf stonden op het punt om naar Friesland af te reizen voor de bekerwedstrijd tegen Heerenveen.

Charlotte de Leeuw blikt terug op het moment dat haar man ziek werd. “Feyenoord speelde thuis tegen FC Utrecht. We waren in het ziekenhuis. De spelers droegen die dag een shirt om hem te steunen. Hij zat voor de laptop klaar en hij barstte in tranen uit.

Na zijn overlijden droegen ze tegen Heerenveen weer shirts, ze noemden hem hun Amigo. Bij de thuiswedstrijd tegen Fortuna, een week na zijn dood, werd er een minuut voor hem geklapt. Mijn dochters en ik bleven huilen in de Kuip”, zegt Charlotte.

Charlotte sluit af: “Toen we het nieuws kregen dat hij het niet zou redden, pakte hij me vast en zei: Lot, we hebben een geweldig huwelijk, maar het was een beetje kort. En zo was het.”

Het complete interview van het AD met Charlotte de Leeuw is HIER te lezen.

.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply