Nieuws

Carlo de Leeuw 12,5 jaar in dienst

on

Carlo de Leeuw viert vrijdag een bijzonder jubileum. De materiaalman is 12,5 jaar in dienst bij Feyenoord.

Deze bijzondere mijlpaal werd vrijdag gevierd met een korte toespraak door technisch directeur Martin van Geel in de kleedkamer. Ook kreeg De Leeuw een attentie aangeboden door de selectie. ‘Ik doe dit werk nog altijd met veel plezier en hoop dit ook nog jaren te doen’, vertelt de jubilaris. Vanaf deze plaats feliciteren directie, staf, spelers en overige medewerkers hem van harte.

De Leeuw kwam tijdens het seizoen 1999/2000 binnen bij Feyenoord, nadat Sjaak Troost hem had gevraagd of hij materiaalman wilde worden bij de club. ‘Tot die tijd werkte ik in een groothandel van zonwering, waar ik balieverkoper was’, zegt De Leeuw. ‘Toen ik dat anderhalf jaar gedaan had, miste ik toch de sport en heb ik Sjaak Troost gebeld, die commercieel manager was bij Feyenoord. Ik heb hem gevraagd wat er mogelijk was bij de club. Nog geen maand later kwam de functie van materiaalman vrij. Ik weet nog dat twee weken nadat ik binnen kwam bij Feyenoord trainer Leo Beenhakker vertrok. Ik kende hem heel goed, dus dat was een vreemde binnenkomer.’

De Leeuw was tussen 1978 en 1982 al als speler actief voor Feyenoord. In 1980 won hij met de club de KNVB beker, door in de finale Ajax met 3-1 te verslaan. De Leeuw maakte tijdens die wedstrijd een van de doelpunten.

Naast materiaalman bij Feyenoord is De Leeuw de afgelopen jaren ook geregeld als materiaalman bij het Nederlands elftal betrokken. In die hoedanigheid maakte hij de WK’s van 2006 en 2010 en de EK’s van 2008 en 2012 mee.

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login