Nieuws

Campus Erasmus Universiteit gaat 7 mei op slot

on

De campus van de Erasmus Universiteit gaat op 7 mei op slot uit veiligheidsoverwegingen rondom de wedstrijd tussen Excelsior en Feyenoord.

.

Campus Woudestein ligt pal naast stadion Woudestein, de thuisbasis van voetbalclub Excelsior. Het is de verwachting dat veel méér Feyenoordsupporters op de matchday naar Kralingen trekken, omdat hun club bij winst het kampioenschap bemachtigt. De universiteit zit niet te wachten op ronddwalend voetbalpubliek.

.

Na overleg met de politie, houdt de Erasmus Universiteit daarom alle gebouwen op de campus gesloten. Waar normaal de meeste gebouwen sowieso niet toegankelijk zijn op zondag, zijn op 7 mei zelfs het Polak-gebouw, Tinbergen-gebouw, sportgebouw en het foodcourt uit voorzorg dicht.

.

Een woordvoerder van de EUR laat weten dat het goed mogelijk is dat er nog meer veiligheidsmaatregelen worden getroffen, om de veiligheid te waarborgen. ,,Daarover zijn onze beveiligers met de politie in overleg. Morgen weten wij waarschijnlijk meer.”

.

De universiteit heeft nog geen alternatief bedacht voor studenten die op deze zondag liever studeren dan voetbal kijken. ,,Wij weten nog niet waar zij terecht kunnen, maar we gaan het proberen het voor hen zo comfortabel mogelijk te maken.”

.

Bron: Ad.nl

You must be logged in to post a comment Login