Nieuws

Cabral: ‘Dit moest mijn jaar worden, maar helaas is er niets van terecht gekomen’ 

on

Rodny Lopes Cabral keek een jaar geleden uit naar het huidige seizoen. Hij mocht aansluiten bij de selectie van Feyenoord, zijn debuut in de hoofdmacht leek niet ver weg. Tot hij tijdens een wedstrijd bij de beloften een trap tegen zijn knie kreeg en een operatie aan de meniscus onvermijdelijk was.

Het gebeurde in de voorbereiding op dit seizoen, op het moment dat Daryl Janmaat als Feyenoorder in Brazilië zat en Luke Wilkshire en Khalid Boulahrouz nog niet in verband waren gebracht met Feyenoord. Dat besef was er ook bij Cabral. “Ik wilde zo snel mogelijk m’n debuut en dan nog meer speelminuten maken in het eerste. Dit moest mijn jaar worden, maar helaas is er niets van terecht gekomen”, zegt Cabral tegenover op de enkels.

Cabral ondertekende een contract tot medio 2015. “Dat was één van de mooiste momenten uit mijn carrière.” De blessure zorgde echter voor een zwarte periode. Rick Karsdorp is doorgebroken en Wilkshire heeft verlengd tot de zomer van 2016. De optie in het contract van Cabral is inmiddels ook gelicht, hij staat nu een extra jaar onder contract en kreeg in de voorbereiding weer een kans bij het eerste elftal.

De jongeling maakte na acht maanden zijn rentree op het trainingsveld. “Ja, dat voelde echt goed.” Zijn debuut is daardoor weer een optie. Het is de vraag of het uiteindelijk echt gaat gebeuren. “Ja, daar ga ik natuurlijk voor.”

Bron: voetbalprimeur.n

  

You must be logged in to post a comment Login