Nieuws

Burger: “Ik voel me prettig en comfortabel centraal achterin”

on

Wouter Burger kijkt in gesprek met Rijnmond.nl terug naar zijn nieuwe positie als linker centrale verdediger in het elftal van Feyenoord. Burger werd de afgelopen oefenwedstrijden als linker centrale verdediger gebruikt door Feyenoord-trainer Dick Advocaat.

Volgens Wouter zelf een alternatief dat in principe uit nood werd geboren: “Toen Sven uitviel in de wedstrijd tegen Sparta, vroeg de trainer of ik linksback of centraal wilde spelen. Toen gaf ik aan dat ik liever centraal stond. Afgelopen weekend kon Senesi niet spelen, dus toen gaf ik ook aan graag centraal te willen staan. Een makkelijke keuze voor mij”

De 19-jarige Burger reflecteert positief op zijn eerste wedstrijden als centrale verdediger. “Aan de bal gaat het goed. Ik merk dat ik in het spel voor me goed de vrije man kan vinden en een soort extra man kan worden voor het middenveld.’’

“Ik ben altijd blij als ik voor Feyenoord kan spelen”, reageert Burger op de vraag of hij openstaat voor een langer verblijf centraal achterin. “Waarom niet? Soms komen spelers op een andere positie terecht dan ze in gedachten hadden. Ik voel me prettig en comfortabel centraal achterin, en denk dat ik daar een verschil kan maken voor de ploeg.”

Rijnmond.nl

You must be logged in to post a comment Login