Nieuws

Burgemeesters wilden moeders met kinderen in uitvak tijdens Klassieker

on

De gemeenten Amsterdam en Rotterdam hebben afgelopen week besloten dat de Klassieker voorlopig nog zonder uitpubliek wordt gespeeld. De burgemeesters Ahmed Aboutaleb en Eberhard van der Laan hebben er echter wel alles aan gedaan om de uitvakken gevuld te krijgen.

Zo kwamen beide burgervaders met het idee om alleen moeders met kinderen toe te laten in de uitvakken, maar dat plan werd van tafel geveegd. “We hebben vlak voor de zomer met de gedachte gespeeld om de beider supportersfamilies voor te stellen om te beginnen moeders met kinderen toe te laten”, verduidelijkte Aboutaleb in de raadsvergadering. “Tot onze verbazing werd dat faliekant afgewezen.”

“Ik kreeg te horen: de veiligheid van de kinderen kan niet worden gegarandeerd. Dat raakte bij mij echt een diepe snaar. Als je zegt dat je de veiligheid van de kinderen, over en weer, niet kan garanderen omdat dat een Feyenoord-Ajax-situatie is, waar hebben we het dan eigenlijk over? Dan heb ik de neiging te zeggen: voorlopig heb ik gegeten en gedronken, dat is een vertaling uit het Marokkaans. Ik vertel dit om aan te geven hoe dat leeft binnen die groeperingen. Het is een fact of life dat Feyenoord-Ajax andere krachten oproept dan Feyenoord – Willem II.”

Bron: Voetbalprimeur.nl

IMG_8270.PNG

You must be logged in to post a comment Login