Bullaude trefzeker in besloten oefenduel tegen Fc Eindhoven

Feyenoord heeft woensdag in een oefenwedstrijd met 3-1 gewonnen van FC Eindhoven. Het duel werd besloten afgewerkt op Varkenoord, waar Ezequiel Bullaude tweemaal trefzeker was. Danilo nam het andere Rotterdamse doelpunt voor zijn rekening.

Het door alle interlandverplichtingen uitgedunde Feyenoord – liefst veertien spelers maken deel uit van een nationale (jeugd)selectie – keek al binnen twee minuten tegen een achterstand aan. Namens de huidige nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie was het Evan Rottier die van dichtbij Timon Wellenreuther geen kans liet.

De rest van de eerste helft was het eenrichtingsverkeer richting het Eindhovense doel, maar pas na rust had de jacht op de gelijkmaker succes. Nadat Bullaude kort na de thee raak kopte uit een vrije trap van Mo Taabouni ging het hard, want in een tijdsbestek van dik tien minuten scoorde Feyenoord driemaal.

Danilo zette de ploeg net binnen het uur op voorsprong uit een vrije trap en vervolgens tekende Bullaude voor zijn tweede van de middag. Hij was het eindstation van een soepel lopende aanval en scoorde op aangeven van de ingevallen Noah Naujoks. Het scheelde weinig of de Argentijn kreeg een hattrick achter zijn naam, maar hij knalde na een voorzet van Quilindschy Hartman in het zijnet.

Feyenoord komt dit weekend vanwege de interlandbreak niet in actie in de Eredivisie. Het team van trainer Arne Slot hervat de competitie op zondag 2 oktober uit tegen N.E.C. (aanvang 14:30 uur).

Feyenoord – FC Eindhoven 3-1 (0-1)
2’ 0-1 Rottier
49’ 1-1 Bullaude
57’ 2-1 Danilo
60’ 3-1 Bullaude