Nieuws

‘Bufferdam’ moet aanvaringen met nieuw Feyenoordstadion voorkomen

on

Om aanvaringen met schepen op de Nieuwe Maas te voorkomen, wordt het toekomstige stadion van Feyenoord beschermd door een speciale dam. De vaarroute zal op basis van dit bouwwerk door Rijkswaterstaat worden aangepast, zo staat in de Veiligheidseffectrapportage (VER) aldus het Algemeen Dagblad op hun website.

Eerder had de provincie Zuid-Holland twijfels over de manier waarop bezoekers van het stadion zouden worden beschermd bij calamiteiten. ‘Het spoor en het scheepvaartverkeer zijn belangrijke risicofactoren, vooral vanwege het transport van gevaarlijke stoffen’.

In de huidige plannen die ter inzage liggen staat onder meer dat nieuwbouw langs de Stadionweg niet hoger mag worden dan 70 meter. ,,Ook mogen er niet meer dan 1045 woningen gebouwd worden. De toekomstige ontwikkelaars mogen hier absoluut niet van afwijken’’, zo wordt benadrukt. De wooncomplexen komen op de plek waar nu nog onder andere Pathé De Kuip staat. Die verhuist in de toekomst naar ‘de Strip’, de verbinding tussen de huidige Kuip en het nieuwe Feyenoordstadion.

Bron: AD.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login